Tuesday, December 27, 2011

Sjøuhyrer

En annen blogg jeg følger med er Kystbloggen, der er det en del artige fiskehistorier, og mye stoff om kystkultur og lignende
Se blant annet
Sjøuhyre i Ålfjorden
Hai ved Mandal
Ellers er vel kanskje en av forløperne til mange historier om sjøuhyrer Sildakongen, vi sakser litt fra Wikipedia.no
Sildekongen er en langstrakt fisk som er sammentrykt fra sidene. Den kan bli opptil 270 kg og 11 m lang, noe som gjør den til den lengstebeinfisken i verden. En mer vanlig lengde er tre meter[1]. Sildekongen mangler tenner. Den er sølv på farge, og har svarte og blå striper på sidene. Den har en tydelig sidelinje. Den har verken skjell, svømmeblære eller gattfinne. Halefinnen er liten eller mangler helt. Ryggfinnen er dyprød på farge, og består av 400 finnestråler hvorav de 10-12 første er forlengede. Sildekongen svømmer ved å bukte ryggfinnen fra side til side slik at den ovenfra ser ut som en sinuskurve; denne bølgebevegelsen går bakover, noe som gir fisken fremdrift[2]. Bukfinnen på hver side består av en lang båndaktig finnestråle.
Sildekongen lever av småfisk, små blekkspruter og krepsdyr. Den holder til mellom 20 og 200 meters dyp, noen ganger så dypt som 1000 meter. Den yngler mellom juli og desember. Yngelen lever pelagisk nær overflaten.
Se video nedenfor
Sildekongen er faktisk funnet også i Norge, det var dagens blogg, og besøk gjerne Kystbloggen, jeg koste meg godt når jeg gikk igjennom en del av historiene der.

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like