Saturday, December 10, 2011

Cartagena, Colombia

I fjor var jeg saa heldig at jeg hadde skifte i Cartagena, Colombia.  For de av dere som har vaert paa boelgan den blaa, er nok dette en velkjent havn.  I dag er jo Colombia mest kjent som en av de stoerste narko eksportoerene i verden.

Cartagena er en nydelig by, og har en lang historie, fra Wikipedia

Cartagena er en havneby og provinshovedstad i Bolívar i Colombia. Byen er også kjent under navnene Cartagena de Indias eller La Heroica. Byen har en befolkning på om lag 900 000 innbyggere. Med de omkringliggende områdene er befolkningstallet 1,2 millioner, noe som gjør den til landets femte største storbyområde. Byen ble grunnlagt i 1533 av don Pedro de Heredia, som kalte opp byen etter Cartagena i Spania. Cartagena var et viktig senter for spansk kolonisering av Sør-Amerika, og er i dag fortsatt et viktig økonomisk sentrum samt et populært turistmål.

Cartagenas befestede bydel og fort står på UNESCOs verdensarvliste.

Den norske kickbokseren og profesjonelle bokseren Cecilia Brækhus er født i Cartagena.

Byen er ogsaa kjent for godt fiske og flere selskaper driver  charter her – se link under

Deep Sea fishing Cartagena

Naar vi kom inn her med skipet vaart saa vi flere lokale fiskere som fiska i bukta innenfor byen, det var jaggu ikke store greiene de for ut med du.

35871_1513902654594_1445267929_31321844_2779284_n

 

Men jeg fikk desverre ikke andledning til aa proeve lykken her, foerst moete angaaende start opp av jobben, saa var det rett paa flyet hjem ja. 

Vel Vel, vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like