Friday, December 11, 2015

Mellom rødt og svart - Jan Guillou


Guillou’s mesterverk fortsetter med tiden mellom 1 og 2 verdenskrig, men dabber av litt spenningsmessig.  Men fremdeles stor underholdning.

"Mellom rødt og svart" av Jan Guillou
Første verdenskrig er over. Brødrene Lauritzen er rammet hardt både økonomisk og personlig. Men livet i Berlin og Saltsjöbaden i Stockholm begynner å bli normalt igjen, det glade tjuetallet er på vei. Tyskland ser ut til å kunne reise seg på nytt, og i hele Europa forestiller folk seg at det aldri mer kan bli krig. Livet ser lysere ut, og det passer familien Lauritzen. De kan like lite som alle andre se skyggene av ondskap som skal kaste verden inn i en enda større katastrofe. Mellom rødt og svart er tredje bok i serien Det store århundret.
Min mening:  Fremdeles stor underholdning, og jeg mener fremdeles dette er Guillou’s mesterverk. Savnet litt mer nerve i det mellommenneskelige forholdene, flere kvaler og dårlige valg i denne boka. Her er det historiske fakta, litt fra Sverige og mest fra Berlin, som driver historien fremover. Men den har jo spenning da.  Og naa lurer andre verdenskrig i horisonten ogsaa.  Det er bare aa glede seg til fortsettelsen.

Terningkast: 5



Image result for Terningkast 4
Guillou har fortsatt serien, og siste bok er akkurat kommet ut.  Mye moro aa glede seg til altsaa.  Jeg gjengir her boekene i serien til naa.

Bøker i serien Det store århundret:

For overfor VG åpner den kjente svenske forfatteren for å skrive minst like mange bøker om den norske slekten Lauritzens brokete ferd gjennom 1900-tallets voldsomme historie, som han skrev om agent Carl Hamilton.
Hundre år
Det vil si minst 13 bøker i serien «Det Store Århundret».
- Ja, det kan bli like mange. Dette prosjektet kan ikke ta slutt uten videre, fastslår Guillou.
 
Vi blogges
 
read_e0







No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like