Wednesday, September 30, 2015

Edderkoppen - Terje Emberland & Bernt Rougthvedt

Norsk krim paa det jevne

"Edderkoppen" av Terje Emberland

Oslo, 1934. Grosserer Rustad er drept med fire skudd i nakken, og politiet famler i blinde. Erik Erfjord er en ung og nysgjerrig journalist med en sterk intuisjon. Han vikles raskt inn i saken som innbefatter både uoppklarte mord, et hemmelig brorskap, vakre kvinner og drevne kjeltringer. Dette er den første romanen om Erik Erfjord

Min mening: Klassisk krim fra de klassiske årene. Enig, og den var ikke saa verst heller. Jeg likte den faktisk. Jeg gir den en 4 paa terningen.

Terningkast:

Image result for terningkast 4

 

Bernt Rougthvedt (fødd 1956) er ein norsk historikar og forfattar busett i Skien.[1]

Rougthvedt har skrive biografiar om Sven Elvestad, nazi-politimeisteren og kriminalforfattaren Jonas Lie og nazisten Per Imerslund. Saman med Terje Emberland har han også skrive kriminalhøyrespel om Knut Gribb ogkriminalromanar om journalisten Erik Erfjord.  

Terje Emberland (fødd 13. august 1956) er ein norsk religionshistorikar, forfattar og skribent. Han er seniorforskar ved HL-senteret (Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter).[1][2] Emberland har skrive ei rekkje artiklar og bøker om moderne religiøsitet, okkultisme, historia til nazismen og antisemittismen[3] og konspirasjonsteoriar. Han har også skrive kriminalromanar og høyrespel saman med Bernt Rougthvedt.

  • 2004 – Det ariske idol : forfatteren, eventyreren og nazisten Per Imerslund – Biografi, skriven saman med Terje Emberland
  • 2010 – Edderkoppen – Kriminalroman, skriven saman med Terje Emberland
  • 2011 – Stormlaget – Kriminalroman, skriven saman med Terje Emberland

 

Vi blogges

read_e0

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like