Tuesday, May 12, 2015

Norsk Oljeleting - historikk

Norsk seismikk (Oljeleting) har en lang og stolt historie, les mer

Offshore-tjenester er idag et viktig marked for norsk skipsfart, 50 år etter at eventyret begynte. Siden fiskefartøyet Havbraut I av Austevoll la ut fra Bergen i mars 1965 har maritime offshore-tjenester utviklet seg til en norsk spesialitet, hvor vår standard og teknologi ligger i verdenstoppen.

En dag i oktober 1964 fikk skipsmegler Mikkel R Forland besøk på kontoret i Slottsgaten 3 i Bergen av Captain Johannes Anton Hesselberg fra firmaet Geophysical Services International.  Denne hollandsk-amerikaneren representerte et firma som drev med innsamling av seismiske data til sjøs og kom nå til Norge for å finne passende fartøyer til et leteprogram i Nordsjøen.

Forland, som kjente kystmarkedet som skipsmegler, kunne med en gang tilby Hesselberg fartøyer av den ønskede størrelse, og i løpet av vinteren 1964/65 ble det inngått flere certepartier for den  kommende letesesong.  Snurpebåten Havbraut I gikk over til GSIs base i Middlesbrough hvor den i løpet av vintermånedene ble gjort klar for oljeleting, utstyrt med instrumenter som befrakterne skaffet til veie.

Les fulle artikkelen i lenken under

http://www.skipet.no/maritimt/offshore/oljeleting

image

image

Geco Kappa har jeg faktisk vaert noen aar paa, var en hyggelig tid med mange kjekke kolleger :-)

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like