Wednesday, May 6, 2015

Hverdags helter

I og med at mor har 75 aars bursdag tenkte jeg med det aa gi en liten hyllest til alle hverdagens smaa helter.  Og mor er definitivt en av dem.  Jeg tenker daa paa alle dem som gaar rundt med en kronisk sykdom, som man aldri vet naar vil slaa ut igjen.  De som til daglig sliter med baade kreft, MS, og andre stygge sykdommer.

Diabetes er ogsaa en av disse, ikke saa veldig akutt, men en snikende sykdom som stadig maa holdes i sjakk.  Da tenker jeg paa lillesoester, konemor og flere av mine venner.

I tillegg kommer en nylig bekjent, selv om vi aldri har moettes enda, diabetesen foerte der til amputasjon, men allikevel skal han tilbake i smaabaaten sin.  Han driver sin egen blogg, du finner link til den i hoeyre marg av bloggen min,

Og alle andre med baade fysiske, psykiske problemer.  Som ofte jobber i verna bedrifter, naa skal dette ogsaa taes vekk fra dem.  Hva er vaart land i ferd med aa bli ?

Senest i gaar var det en artikkel paa Facebook om en eldre dame som ikke faar den omsorgen hun har krav paa, 85% prosent av pensjonen gaar med til aa betale for dette. Og slik blir eldre behandlet over hele landet, var en artikkel for noen dager siden der ogsaa en pleier ved et eldrehjem kom med utspill om dette.

Og hjemme i min egen kommune er det ikke stort bedre, Varaldsoey eldrehjem ble lagt ned, beboerne paa de andre hjemmene er stadig utsatt for sparetiltak.

Skal det virkelig vaere slik i Norge i dag, et av verdens rikeste land ?

Idiotprosjekter som bru over til ei lita oey med 10-20 mennesker blir satt igang, nye ferjeleier paa Vestlandet blir bygget for millionbeloep og blir staaende ubrukte etter et par aar pga en eller flere tullete politikere som har det som sitt stoerste oenske aa faa enten vei eller bro like utenfor huset eller hytta si.

Tunneler bygges i hytt og pine, etter et par aar kommer en ny politiker til makten og skal ha en ny tunnel.  Vi har jo tydelige eksempler i Kvinnherad ogsaa blant annet med forslag om tunnel paa over 20 kilometer for aa slutte oss til E39 over fjellet.

Skoler skal bygges om til storskoler, der elevene knapt kjenner hverandre.  Jeg stoetter fullt ut kampen til alle foreldre som vil beholde smaaskolene rundt om kring.

Sykehus rundt om kring legges ned, og skal sentraliseres i et par store sykehus, saa folk maa reise land og strand rundt for aa faa behandling,  I Nord-Norge kan det ofte ta halve dagen aa komme seg til sykehus og vel saa det.

Nei, det er snart paa tide at Ola Dunk Politiker stikker fingeren i jorda, og finner tilbake til sunn fornuft.

 

Men uansett, gratulerer hjerteligst med dagen Mamma, skulle saa gjerne vaert hjemme hos deg, men regner med at Ove og Janco samt Karin og Geir tar seg godt av deg paa dagen.  Tenker kanskje Yim og Pai stikker bortom og gir deg en god klem ogsaa. Gleder meg til aa ha deg med en tur til smilets land i lag med Yim og Pai.  Vi skal kose oss, og vi blir tatt godt vare paa av folk som er i godt humoer og ofte ikke vet hva godt de skal gjoere for oss. 

cake_75th Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like