Saturday, January 3, 2015

God mat av små fisk

Liten fisk?

Noen ganger er det fortvilende å få de samme små fiskene hver gang man fisker. Mange sportfiskere og fritidsfiskere "sliter" med dette. Sandflyndre er en art som slik sett er svært vanlig mange steder langs kysten. Dens ukurrante størrelse gjør dessuten at mange går lei, og ikke ønsker å bruker fisken. Her følger imidlertid noen tips om god, alternativ mat av sandflyndre og annen småfallen fisk. 

Filetrull med reker

Dette er enkel og god mat (og dessuten tar den seg fint ut på tallerken). Bruk gjerne en boks ferdig pillede reker. Legg ønsket antall fileter i ei skål, og tøm over noe av laken som rekene ligger i. La filetene ligge slik i ca. en halv time. Rekelaken gir en fin saltsmak på filetene, så du trenger ikke å salte filetene. Ta så filetene ut av laken og legg 5 - 7 reker på filetens flateste side (der skinnet har vært). Samle rekene mot den tykke enden, og rull fileten sammen slik at du avslutter med halepartiet. Sett en tannpirker i halepartiet og tvers gjennom rullen. Drypp evt. noen dråper sitronsaft over rullen. Sett i ovenen på 160 grader et lite kvarter før de skal spises. De tynne filetene skal da være gjennomstekt mens rekene fremdeles har fin konsistens. Server med baguetter, pommes frites eller det du måtte ønske av salater og annet tilbehør.

 

Flyndrerull med løk. 

Bare fantasien setter grenser for hva du kan fylle filetene med, men her følger en annen enkel og smakfull måte å tilberede fileter på. Krydre filetene med salt og pepper. Hakk opp løk (av ønsket type) i små biter og stek i smør på panne. Legg filetene med den flateste siden opp, og bruk en spiseskje til å legge en klatt stekt løk på hver filet. Samle løken nærmest den tykke enden av fileten, og rull fileten derifra slik at den omkranser løkfyllet. Når halepartiet av fileten avslutter rullen, settes en tannpiker gjennom rullen. Sett rullene i ovnen (160 grader) i et lite kvarter. 

 

Vel bekomme

 

animated-cook-and-chef-image-0015

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like