Saturday, September 13, 2014

2 små lus uer, 1 sypike og ei lita lange

Ikke mye å skryte av etter 2-3 timers fiske i Husnesbukta torsdag kveld.  Like utenfor Husnes grunna beit det på 2 lus uer.  Rett på sjøen.

Lusuer (Sebastes viviparus) er en fiskart i gruppen uerfamilien. Den blir opptil 35 cm lang og lever fra 10-200 meters dyp. Den kan lett forveksles med uer, men kan skilles fra denne ved blant annet at alle de fem piggene på forgjellelokket peker bakover. Lusueren legger ikke egg, som de fleste andre fisk, men føder istedet levende avkom.

detter prøvde jeg litt fra grunna og innover, som sagt en liten lange og ei sypike.

 

Sypike blir inntil 40 cm lang, men vanligvis ikke mer enn 25 cm. Den har tre ryggfinner, den første har 13 bløtstråler, den andre har 23 -26 og den tredje 22 – 24. Den først gattfinnen har 29 – 29 bløtstråler og den andre 23 – 25. Ryggen er lysebrun og buken hvit. Sypiken har store øyne, er overbitt og har tydelig skjeggtråd. Sidelinjen er tydelig og går i en liten bue over brystfinnene.
For å skille sypike og skjeggtorsk kan man trekker en linje fra gattåpningen til ryggsiden og den vil treffe bakkant av første ryggfinne hos sypike. Hos skjeggtorsk vil den treffe midt på første ryggfinne.

Så var det den lille langa som knapt veide halvkiloen, den fikk også friheten tilbake.  Ellers måtte jeg pensjonere billig snella mi etter 5 år, tror den gikk i oppløsning innvendig etter som den ble verre og verre å sveive inn.  Men har liggende flere billig sneller så det var ikke noe problem.

Skitt fiske

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like