Wednesday, September 4, 2013

Murmanskaffaeren – Bjoern Kjos

Jagerflyver, grunder, forfatter – en mann med mange talenter, kommer brukbart fra dette
"Murmanskaffæren - roman" av Bjørn Kjos
Etter en sabotasjeaksjon under krigen blir Oskar og faren tatt vare på av sovjeterne i Murmansk. Her får Oskar offisersutdannelse, og engasjeres til spionoppdrag i Norge. Hans nyeste oppdrag er å spionere på flybasen i Bodø, hvor han får seg jobb for å infiltrere lokalmiljøet. Han innleder et forhold til sykepleieren Anne og blir venn med flygeren Arnfred. Det blir mer og mer vanskelig å leve et dobbeltliv og holde sin bakgrunn skjult, og han drømmer om et vanlig liv. Så får han et siste oppdrag. Han skal feste sprengstoff til et jagerfly, men flygeren som skal ta av i flyet er Arnfred
Min mening
Jeg synst faktisk Kjos kommer brukbart fra dette. En bra historie, og brukbar spenning. En god 4 paa terningen. Bra personskildringer og action
Terning:


Bjoern Kjos

Bjørn Kjos

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi



Bjørn Kjos
Bjørn Kjos (født: 18. juli 1946), er en norsk jurist, jagerpilot, forfatter og erhvervsleder, som er født i Sokna, Ringerike, Buskerud, Norge.
Kjos har været pilot i det norske luftvåben hvor han blandt andet fløj jagerfly af typen F-104 Starfighter, har virket som dommerfuldmægtig, forretningsadvokat og partner i et advokatfirma.
Kjos var med til at etablere lavprisflyselskabet Norwegian i 1993, og har været administrende direktør for selskabet siden 2002.
 

Bibliografi[redigér]

Murmanskaffæren (2006)
Me blogges









No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like