Wednesday, June 19, 2013

Havets kjemper

Laer mer om hvalen.  Flott naturprogram om hvaler paa NRK.  Det er jo mange som tror at vi seismikere dreper hvaler og fisk, men det er motbevist i undersoekelse etter undersoekelse.  Siste naa er jo at vaar saakalte softstart procedure som ble tvunget paa oss av miljoevern forkjempere antagelig gjoer meg skade enn gagn, da det viser seg at den lokker hvalene naermere.  Det er bare aa soeke paa nettet saa finner du flere som mener dette, og jeg tror det er sant.

I tillegg har jeg sett baade hval og delfiner svoemme rundt baaten naar vi har skutt seismikk i tidligere tider, foer alle disse tullete bestemmelsene kom.  Jeg tror dette er noe miljoevernkjemperne har stelt i stand for aa skape arbeid for seg selv, vi har typisk 4-6 whale watchers ombord paa baatene vaares naa for aa holde utkikk.  Om natten bruker det et spesielt lytteapparat som taues etter baaten  (Saakalt PAM – passive acoustic monitoring) for aa lytte etter hvalene.

Men Men tilbake til programmet, det ligger kun paa siden til 24 Juni, saa vaer rask hvis du vil se det.

http://tv.nrk.no/serie/havets-kjemper/koid20001212/sesong-1/episode-2

image

Havets kjemper

Havets kjemper 2:3

Emner: Dokumentar og fakta

Br. naturserie. Hvor mye kan hvaler og delfiner dele med oss av følelser og tanker? De har store hjerner, lever sammen i komplekse samfunn og synes å oppføre seg på en intelligent måte. Norsk kommentar: Mari Lunnan. (Ocean Giants: Deep Thinkers) (2:3)

Me blogges

animated gifs of whale

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like