Wednesday, April 10, 2013

Seismic history – GSI

Geophysical Service Inc. (ofte forkortet GSI) ble grunnlagt av John Clarence Karcher og Eugene McDermott i 1930 med det formål å bruke brytning og refleksjons seismikk for å lete etter petroleumsforekomster. Det ble en av de mest vellykkede seismiske undersøkelse entreprenører i bransjen i mange år. 6. desember 1941 ble selskapet kjøpt av McDermott, Cecil Howard Green, J. Erik Jonsson, og HB Peacock.

Gsilogo.jpg

M / V Sonic skulle bli GSIs første selvforsynte, dypt vanns marine letings skip, i stand til gjennomsnittlig 50-60 miles av profilering pr dag og som krevde detonasjon mellom 200 og 250 sprengladninger. Sonic, en ombygd 425-tonns Navy LCS (L), hadde et mannskap på åtte, samt 11 partimedlemmer ansvaret for drift av seismiske instrumenter. Skipet ble kjøpt i 1953 som en del av et joint  venture som ga GSI en 75 prosent eierandel i to marine geofysiske selskaper: Geomarine Service, Inc., og Geomarine Service International SA

Under andre verdenskrig produserte selskapet undersjøiske detektorer. I 1951 ble selskapet omdøpt Texas Instruments (TI) med GSI som en divisjon. GSI ble senere solgt av TI, kjøpt tilbake, og til slutt solgt igjen til Halliburton i 1988. Halliburton kjøpte ogsaa GeoSource, en konkurrerende geofysisk entreprenør (tidligere Petty-Ray Geophysical), og forsøkte å fusjonere de to selskapene.

I januar 1954 kunngjorde GSI totalt eierskap av begge selskapene, samme år som M / V Sonic gjorde sin vei inn Arabiske farvann. I løpet av de neste tre årene,  ble skipet og mannskapet aa skyte undersøkelser over mer enn 14.000 miles i åpent hav.

De hadde et teknologisk fortrinn i profilerings oppdrag, en fordel med å bruke en nøytral oppdrifts streamer, som inneholdt seismometre og ledninger, og ble slept av det seismiske fartøyet.GSIs streamer besto av et ytre skinn av plast fylt med en lett olje som ga streameren nøytral oppdrift, en nyskapning som eliminert behovet for boeyer som ble brukt til aa holde streamer paa dybde tidligere .

Tradisjonelt,ble det i marine geofysiske undersøkelser anvendt minst to skip: et for skyting og et for opptak.

I løpet av 1960 ble GSI flåte kjent for å lage et navn for seg selv i slike prima olje letings regioner som Nordsjøen, Mexicogulfen, farvannet rundt Alaska, den vestlige kysten av USA, Grand Banks utenfor Newfoundland, Gulfen av Suez, den brasilianske kysten, og farvannn mot kysten av Afrika og Asia.

I 1965 økte flåten til mer enn 50 skip, og GSI introduserte en eksperimentell gass Exploder marine seismisk kilde som heter Seismic Underwater Explorer og et digital opptaker system. Luftkanoner ble snart standard for marine leting. De fikk jobben gjort og ble ansett som mye mer miljøvennlig enn de tidlige dagers dynamitt, og  kostnadene og HSE riskene de erstattet.

Dessverre ble rivaliseringen mellom de to enhetene for sterke, og det fusjonerte selskapet kjent som Halliburton Geophysical Services (HGS) viste seg å være langt fra lønnsomt. Etter flere år med tap,valgte Halliburton aa selge HGS til Western Atlas (tidligere Western Geophysical til fusjonen med Dresser Atlas i 1987).

Western Atlas ble kjøpt av Baker Hughes i 1998 og ble deretter fusjonert inn WesternGeco i 2000 gjennom et joint venture med Schlumberger som Schlumberger holdt majoritetens andel (70%).

Dagens drift
I 1992 kjøpte Davey Einarsson, en langvarig leder av den opprinnelige GSI, eiendomsrett til GSI er spekulative data i den kanadiske offshore, lanserer den nye GSI i Calgary. Paul Einarsson er COO og styreleder i Geophysical service Incorporated. Han begynte i selskapet i 1997. GSI har i dag kontorer i Houston TX, og Calgary AB. Faktisk ble det siste skipet GSI eide, tidligere Geco Alpha, en tidligere svensk traaler som ble convertert i Bergen 1979, var i Geco til 1995, deretter solgt og en periode i Eagle Geophysical foer den ble kjoept av GSI.


GSI er den  største eieren av marine seismiske data i Canada.

Siste utvikling: GSI er for tiden involvert i flere tilfeller av søksmål for erstatning offentliggjøring av sine konfidensielle seismiske data. Retten utfordringene omfatter rettssaker med Canada-Newfoundland Offshore Petroleum Board, Canada-Nova Scotia Offshore Petroleum Board og selskaper som har fått GSI data fra en tredjepart eller regjering som ikke har rett til dataene.
GSI er fortsatt aktiv i lisensiering seismiske data til klienter. Tilgjengelige data omfatter offshore Canada og offshore sørlige Atlanterhavet.

me bloggas

http://www.animation-station.com/nautical/images/naut011.gif

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like