Friday, April 5, 2013

8 steder

8 steder en matelsker boer besoeke, javel ja.  Ok jeg har vaert i 3 av dem.  I Koebenhavn, Danmark var det paa Biffhus med mor, en meget bra affaere, i New Orleans har jeg smakt litt av hvert.  Samme I Bangkok.  Men Bangkok er nok der jeg foeler meg mest hjemme, og at det er mye god mat der til en rimelig penge kan ikke benektes.  I tillegg til det som nevnes her boer du absolutt unne deg en tur paa en bedre seafood restaurant.  Du vil vaa en fantastisk opplevelse, og spesielt hvis du besoeker Seafood’s Palace i Soi 23 Sukhumvit.  Jeg har nevnt den foer, koster litt der, men for et besoek er det verdt det. Jeg bryr meg ikke mye om saakalt gourmet mat, jeg liker folkelig mat.  En annen bra plass som ikke nevnt her, er jo Buenos Aires i Argentina, og Monte_Video i Uruguay der du kan faa  en opplevelse utenom det vanlige baade naar det gjelder kjoett og fisk.

Klipper litt fra artikkelen her, men hvis du vil lese den fulle finner du den paa foelgende lenke

http://reise.bt.no/reise/Atte-steder-enhver-matelsker-bor-besoke-40506.html#.UVy7HFefw5w

3. Bangkok

Der det er mye mennesker, er det også mye god gatemat å få i Bangkok.

FOTO: NTB Scanpix/Fotolia/Nirut Sangkeaw

Selv om Thailands hovedstad har fantastiske gourmetrestauranter og spisesteder med uslåelig beliggenhet på toppen av skyskrapere, er det utendørs og på gateplan du bør innta de fleste måltider.

Bangkok er rett og slett verdens største og beste gatekjøkken. Billig er det også. Du spiser deg mett for en femmer. Legger du på et par tiere ekstra, får du et uforglemmelig måltid.

Der det er folk, finner du garantert også mobile kjøkken som varter opp med de lekreste retter mens dufter fra kaffirlime, sitrongress, hvitløk og ugjenkjennelige ingredienser fyller luften. Du vil alltid finne et stort utvalg utenfor universiteter, sykehus og kjøpesentre, og når kvelden faller på blir hele gater og strøk omgjort til gigantrestauranter.

Sjekk for eksempel ut Ratchawat-markedet, Sukhumvit Soi 38 samt Soi Convent og Soi 20 i forretningsområdet Silom.

 

6. New Orleans

Kreps på kreolsk vis i New Orleans.

FOTO: NTB Scanpix/Fotolia

I amerikanske storbyer som Los Angeles, New York, Chicago og Boston kan du nyte fantastisk mat fra alle verdenshjørner, mens i New Orleans dyrkes i større grad lokale mattradisjoner. Disse er dog verken statiske eller introverte, men tvert i mot en smaksrik og hjertelig miks fra ulike grupper som har funnet veien hit opp gjennom århundrene.

Det kreolske kjøkken blander for eksempel både franske, spanske, portugisiske, italienske, indianske og afrikanske tradisjoner. Cajun cuisine mikser også, men stammer i større grad fra fransktalende innvandrere, som ble deportert hit av britene fra kolonien Acadia i dagens Canada. Denne maten er gjerne rustikk og kraftig, med mye pepper, og «treenigheten» paprika, løk og selleri. Grilling og fritering er populært.

Overalt i sørstatene vil du dessuten møte begrepet soul food, som gjerne er kraftig, hjemmelaget kost, med røtter i blant annet afroamerikansk kultur.

New Orleans har selvsagt også sin dose med gourmetrestauranter, om du foretrekker det, som for eksempel Restaurant Patois.

Vel bekomme

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like