Friday, March 23, 2012

Louisiana Craw fish festival

Ja saa bar det paa jobb igjen.  Turen gikk igjen til New Orleans.  Daarlig vaer i Mexicogulfen gjorde at vi ble sittende paa hotellet nesten 2 dager og vente paa helikopter.  Kunne ikke gaa noe saerlig ut, da det var stand by hele tiden i tilfelle vaeret bedret seg.

Og det var jo litt synd.

Siste helgen i Mars er det nemlig Crawfish festival i Louisiana, og det er svaere greier.  Store konkurranser med forskjellige oppskrifter og aktiviteter over alt.


Crawfish er ganske enkelt ferskvannskreps.  Helt siden gamle dager med bare indianerne og tidlige immigranter til Louisiana har kreps vaert en viktig del av Louisianas kultur.  Den finnes overalt i sumpene og vaatmarksomraadene i staten og har alltid vaert populaer som mat.

Det finnes over 30 forskjellige arter i staten, men kun 2 arter som er utnyttet kommersielt.  Det er Red Swamp Crawfish og White River Crawfish.  Foer 1960 eller saa var det kun fisket, men tidlig paa 60 tallet ble det ogsaa startet oppdrett, i tempererte oppdrettskulper med foring og vaksinering.

I loepet av de neste aarene har dette sakte men sikkert vokst til aa bli et av USA stoerste oppdretts industrier.  Og naa hoestes nesten 50 millioner tonn aarlig av denne delikatessen.  I Louisiana betyr dette 120 millioner dollar aarlig og er dermed meget viktig for statens oekonomi.

Det arrangeres som sagt aarlige cook outs, konkurranser og festivaler, og dette er i full gang naa.  Her faar du ogsaa en link til en site med flere oppskrifter.

Crawfish recipes

OK, tidlig oppe i dag, vi blogges igjen

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like