Friday, October 11, 2013

Travelt i dag også

Lammegryte fra Rogaland står på menyen, jeg er ferdig med å skrelle potetene, nå må vi full fart ned på storsenteret og finne geburtsdags presang til ei av vennene til vetlo, ho skal i bursdag i dag. 

Deretter er det å dekke bordet til mor kjem på middag.  I tillegg blir tid til både Curry krabbe og krabbe til frokost.  Man har det da godt.

Deretter er det jo landskamp til kvelden, er jo enda et ørlite håp om at Norge skal klare det.

Lammegryte med lettsaltet kjøtt fra Rogaland

Rogaland hører til blant fylkene hvor det spises mest lam. Denne gryta er en enkel rett som fint kan lages på forhånd og deretter varmes opp igjen.
INGREDIENSER
  • Ca. 800 g  lettsaltet lammekjøtt /lammekjøtt
  • 1 kg  potet 
  • 500 g  løk 
  • 1 ts  pepper 
  • 4 dl  vann 
  • 1 bunt  frisk kruspersille

1. Skyll av kjøttet. Vann ut et par timer hvis det er for salt. (Om nødvendig utvanning ca. 2 timer.) Skjær opp i passe store serveringsstykker.

2. Skrell poteter og løk. Skjær deretter potetene i tykke skiver og løken i tynne skiver.

3. Legg kjøtt, løk og poteter lagvis i en ildfast form. Dryss gjerne grovkvernet pepper mellom lagene. Hell på vann. Dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk.

4. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 200 grader. Stekes ca. 2 - 2 1/2 time. Ta av folien og sett formen høyere i ovnen de siste 20 min, slik at potetene får farge. Strø den hakkede persillen over på toppen når den er ferdig.

Serveres gjerne med flatbrød.

Me blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like