Tuesday, September 11, 2012

Stephen King – 11/22/63

Hvem av oss voksne husker vel ikke denne dagen, her er Stephen King’s vri paa Kennedy drapet.

image

22. november 1963, tre skudd lød i Dallas, og president Kennedy er doed, og verden forandret seg. Hva om du kunne endre det? Stephen King dramatiske nye roman handler om en mann som reiser tilbake i tid for å forhindre at JFK drapet finner sted.

Etter hans svært vellykkete roman Under the Dome, Tar King leserne  tilbake i tiden til en annet virkelig øyeblikk da alt gikk galt: JFK mordet. Og han introduserer leserne til en karakter som har makten  til å endre historiens gang.

Jake Epping er en trettifem år gammel high school engelsk lærer i Lisboa Falls, Maine, som gjør ekstra penger paa undervisning av voksne i GED programmet. Han mottar et essay fra en av elevene, en grusom, opprivende første persons historie om natten for 50 år siden da Harry Dunning’s far kom hjem og drepte hans mor, hans søster, og hans bror med en hammer. Harry rømte med et knust bein, noe som gjenspeiles av hans skjeve gange.

Ikke mye senere, røper Jake’s venn Al, som driver den lokale kafeen, en hemmelighet: Hans bod er en portal til 1958. Han verver Jake på et sinnsykt og nesten umulig-oppdrag for å prøve å hindre Kennedy mordet.

Så begynner Jake’s nye liv som George Amberson. Og hans nye verden av Elvis og JFK, store amerikanske biler or Rock and Roll., til en plaget einstøing som heter Lee Harvey Oswald og en vakker high school bibliotekar heter Sadie Dunhill, som blir den store kjærligheten i Jake’s liv -et liv som overskrider alle de vanlige reglene for tiden.

Min mening:

Kanskje den beste historien jeg har lest av Stephen King noensinne, definitivt hans beste i loepet av de siste 10-12 aar, en histore som du blir grepet av, oppslukt av og selv om den er lang, en typisk stor King murstein, kommer du ikke til aa legge den fra deg uten at du er helt noedt.  Men anbefaler at du tar denne paa lesebrett, jeg kan tenke meg boken veier nok noen kilo.  Jeg har den paa Kindle.  En soleklar 6 paa terningen, og aarets hoeydepunkt saa langt.

Terningkast

image

 

 

Jeg har listet Kings boeker mange ganger, saa jeg referer bare til Fantastic Fiction, gaa der og du finner alt han har gitt ut.  Og neste bok ut er en slagst fortsettelse paa -The Shining.  Hvem glemmer Jack Nicholson i doeraapningen paa hotellet med sin klassiske, where is Johnny ? 

God lesning, vi blogges Wink

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like