Thursday, September 6, 2012

Grillede sjøkreps

Dette er en lekkerbisken, hvis du husker tilbake noen maaneder fortalte jeg at kona hadde muligheter for aa faa tak i sjoekreps, her er en topp oppskrift.

 

image

image

Fremgangsmåte

Bland smør, hvitløk, sitronsaft, skall og estragon.

Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende godt saltet vann. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.

Del krepsen i to på langs. Fjern paven og tarmen.

Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Fordel smøret og legg krepsen på varm grill med skallet ned.

Grilles til kjøttet ikke lenger er «glassaktig», ca 10 - 15 minutter.

Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.

Oppskriften er laget av VG-kokk Lise Finckenhagen og Eivind Hellstrøm

Det er bare aa kose seg, 1 glass hvitvin til er jo heller ikke aa forakte :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like