Denne laget jeg for noen uker siden, den var knallgod. Anbefales. Jeg refererte til godfisk sin side, men synst den var saa god at jeg gjengir hele oppskriften her. Ene vennina til konemoren likte den saa godt, at hun fikk resten med seg hjem og ville lage den hun ogsaa.
Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.
Ingredienser
Antall porsjoner 4
400 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk vårløk
2 stk gulrot
2 skiver kålrot
4 stk potet
2 dl vann
1 ss hvetemel
2 dl melk
0,5 terning fiskebuljong
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 ss crème fraîche, lett
Tilbehør
flatbrød
Framgangsmåte
- Skjær torskefileten i terninger.
- Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.
- Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.
- Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp.
- Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.
- Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt.
- Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.
Server gryten med flatbrød ved siden av.
Tips: Torskefilet kan gjerne byttes med seifilet eller hysefilet.
No comments:
Post a Comment