Med kone fra oesten, maa jo man proeve noen asiatiske varianter, jeg har tenkt aa proeve denne naar jeg kommer hjem, saa faar vi se hva konemoren og vetlo sier.
Sei med asiatisk vri
ca. 60+ min
Middels
«Alle barn elsker fisk. Bare den er forberedt på en enkel og gjerne litt uvanlig måte, går den rett ned.» skriver Yngve Ekern. Doble oppskriften hvis denne skal serveres som hovedrett.
400 g Seifilet
2 ss Chilisaus, søt
2 ss Kecap manis (søt soyasaus)
1 ss Sukker
3 Vårløk
15 Sukkererter
0.5 Rød chili
4 ss Cashewnøtter
0.5 Sitrongress
2 ts frisk ingefær
1 ss Fiskesaus (asiatisk)
2 ss Limesaft
Del fisken i fire stykker. Hakk vårløk og sukkererter. Skrell og finriv ingefær. Skjær chili i tynne skiver. Bruk nederste del av sitrongresset og finhakk det.
Ha chilisaus og kecap manis i en pose. Legg i fisken og la det marineres en time. Strø sukker på fiskebitene og stek dem på to sider slik at de får en karamellisert overflate. De skal ikke være gjennomstekte. Bland og fordel alt det andre, unntatt limesaft, i formene.
Legg på fisken og stek på 220 grader i rundt seks minutter.
Sprut på lime før servering.
Det var dagens mattips, her kommer vintipset, og det skal vaere roedt og friskt
Anbefalte viner
Rødvin
Santa Julia Organica Bonarda 2011 Kr. 99,90
Jean-Paul Brun Beaujolais L'Ancien 2011 Kr. 149,90
Vajra Dolcetto d'Alba 2009 Kr. 149,90
Me blogges
No comments:
Post a Comment