Saturday, April 13, 2013

Sei paa asiatisk vis

Med kone fra oesten, maa jo man proeve noen asiatiske varianter, jeg har tenkt aa proeve denne naar jeg kommer hjem, saa faar vi se hva konemoren og vetlo sier.

Sei med asiatisk vri

Sei med asiatisk vri

ca. 60+ min

Middels

«Alle barn elsker fisk. Bare den er forberedt på en enkel og gjerne litt uvanlig måte, går den rett ned.» skriver Yngve Ekern. Doble oppskriften hvis denne skal serveres som hovedrett.

4 porsjoner,  Allergiadvarsel

400 g Seifilet

2 ss Chilisaus, søt

2 ss Kecap manis (søt soyasaus)

1 ss Sukker

3 Vårløk

15 Sukkererter

0.5 Rød chili

4 ss Cashewnøtter

0.5 Sitrongress

2 ts frisk ingefær

1 ss Fiskesaus (asiatisk)

2 ss Limesaft

 

Del fisken i fire stykker. Hakk vårløk og sukkererter. Skrell og finriv ingefær. Skjær chili i tynne skiver. Bruk nederste del av sitrongresset og finhakk det.

Ha chilisaus og kecap manis i en pose. Legg i fisken og la det marineres en time. Strø sukker på fiskebitene og stek dem på to sider slik at de får en karamellisert overflate. De skal ikke være gjennomstekte. Bland og fordel alt det andre, unntatt limesaft, i formene.

Legg på fisken og stek på 220 grader i rundt seks minutter.

Sprut på lime før servering.

Det var dagens mattips, her kommer vintipset, og det skal vaere roedt og friskt

Anbefalte viner

Rødvin

Santa Julia Organica Bonarda 2011                         6      Kr. 99,90

Jean-Paul Brun Beaujolais L'Ancien 2011                 6      Kr. 149,90

Vajra Dolcetto d'Alba 2009                                         5      Kr. 149,90

Me blogges

http://www.animation-station.com/nautical/images/naut011.gif

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like