Friday, February 20, 2015

Utrulig at man er i live

Man leser til stadighet i avisene om det ene tullete forbudet etter det andre, nylig var det en barnehage som ikke vil servere barna boller og youghurt.

http://www.nrk.no/ostlandssendingen/vil-ha-yoghurten-ut-av-barnehagen-1.12204626

Tidligere har man hoert om baade brunost og sylteoey som er stoppet.  Hvor langt skal man gaa, Norge er overformynderiets formann, det er garantert sikkert.

Jeg vokste da opp med baade boller, brunost og syltetoey.  Favoritt paaleggene var Sunda, Roedtopp, Banos og Sjokade.  Alle produkter som i dag regnes omtrent som gift.

En av favorittene blant oss var knekk, smelte sukker, smoer og melk paa steikepanna og kanskje tilsette havregryn og la det stivne, og dermed spise det som karameller.  En sukkerbombe av de sjeldne.

Vi lekte ute, sykla uten hjelm og albu/knebeskyttere.  Joda, det ble en del tryninger, brudd, og en del sykehus opphold, men man laerte fort hva som var farlig.  Vi hadde indianerkriger med pil og buer, til og med med luftpistoler.  Gikk faktisk med et oeye ene gangen, men vi overlevde stort sett og som sagt laerte oss hvor grensene gikk.

Vi laerte oss fort hva som gjorde vondt, hoppe fra en 3-4 meters hoeyde og ned i lyngen i skogen gikk greitt, saa vi klatra opp ei grein til og proevde igjen.  Naar det virkelig gjorde vondt, proevde vi enda ei grein, og OK, det endte noen ganger med et brudd her og der, men vi fant stort sett ut av grensene selv paa den maaten.

Jeg husker godt om sommeren nede paa en av de lokale kaiene, der brukte vi aa stable en og en europalle og stupe fra toppen, vi kom vel opp i en 20-25 paller foer vi maate gi oss, da gjorde det skikkelig vondt naar man endte med et mageplask.

Vi laere fort aa lage primitivt hjemmebrygg.  Det var saft, gjaer og sukker som ble staaende et par ukers tid i hytta, saa ble det fest.  Smakte pyton gjorde det, men inneholdt nok alkohol til at vi fikk oss en buzz. 

Eneste jeg angrer paa i dag, er at jeg begynte aa roeyke, men i de dager var det toefft, man var en av gutta da.  Heldigvis har jeg klart aa legge dritten paa hylla etter mange aar.

I dag skal barna helst sitte rett og pent, skal man utenfor doera skal det polstres opp med hjelm, knebeskyttere og det ene med det andre.  Action og vold skal helst skje paa IPAD, slik at man tror det er ufarlig.  Naar ungene gaar ut og proever det samme, ender det ofte med  forferdelse.  Vi gjorde unna vaar action ute og fant ut hva som gjorde vondt, vi hadde ikke alt dette som dagen ungdom har.  Man skal serveres en skive max, helst uten baade sukker og fett, ikke skal man faa smoer eller paalegg paa, dette er jo reine giften.  Deretter skal man i barnehagen eller skolen, der er ogsaa overformynderiet paa plass.  137 kaloerier takk, og ikke noe fett, sukker eller annen styggedom.

Og saa har man det andre ytterpunktet, i fjor kom det en idiot lov om at personer som har dyr skal lufte dem 3 ganger for dagen, ellers kan man straffeforfoelges.  Og da har vi eldre som kanskje ikke faar komme ut i  det hele tatt, pleitrengende som blir liggende i sin egen avfoering fordi det ikke finnes nok pleiere til aa ta seg av dem fordi kommunene skal spare penger ?

Norge er i ferd med aa bli et land av snyltere og forstaa seg paaere, helst vil man motta 500.000 tusen i loenn uten aa gjoere noe, og kritisere og forstaa seg paa alle andre land og fortelle dem hva man skal gjoere, og har gjort galt., enn aa se oss sjoel i speilet og proeve aa finne ut hva som har gaatt galt i de 30 siste aarene.

Men jeg tenker naa naar det begynner aa naerme seg slutten av oljepengene maa vel kanskje Ola og Kari tenke seg om paa nytt og finne tilbake til de originale norske dyder som flid og noeysomhet.

 

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like