Saturday, February 21, 2015

Stor Piggvar i Dimmelsvik

Tidlig i Februar ble det tatt en stor piggvar paa 9.5 kilo i Dimmelsvi, les meir i Kvinnheringen.

 

http://www.kvinnheringen.no/Fekk_piggvar_p__9_5_kilo-5-27-2880.html

Piggvar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Piggvar

Piggvar

Vitenskapelig(e)
navn
:
Psetta maxima
L., 1758

Norsk(e) navn:
piggvar

Hører til:
varer,
flyndrefisker,
Percomorpha

Habitat:
havbunn

Utbredelse:
nordvest i Nord-Atlanteren

Piggvar (Psetta maxima) er en flyndrefisk i varfamilien. Den har en tykk nesten rund kropp, med lengde opp til 1 m og vekt på 25 kg. Den er vanligvis venstrevridd og ligner på slettvar, men kjennes lett fra denne på at skinnet på den fargede siden (oppsiden) har spredte beinknuter, dessuten er kroppsformen bredere. Den fargede siden er gråspraglet, blindsiden vanligvis rent hvit bortsett fra noen mørke flekker ved hodet.

Piggvaren lever på sandbunn, helst på forholdsvis grunt vann. Den er mest aktiv om sommeren, om vinteren ligger den mye i ro. Den lever av børsteormer og andre bunndyr. Piggvaren er utbredt langs det meste av norskekysten.

IMatfisk[rediger | rediger kilde]

Piggvaren har et ganske fast, helt hvitt kjøtt med delikat smak, og er høyt skattet som matfisk. Den er én av de best betalte fiskene fra norske farvann. Piggvaren fanges med garn og snurrevad, en del tas også av sportsdykkere.

Oppdrett

På grunn av meget høy salgspris har piggvaren vært en attraktiv art for fiskeoppdrett. Den liker varmt vann og flere av oppdrettsforsøkene har vært knyttet til kraftverkmed tilgang på varmt spillvann. Oppdrettet har så langt hatt et lite omfang.

 

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like