Her er enda en thailandsk spesialitet med krabbe, jeg har ikke proevd denne enda, men skal nok faa konemoren til og lage denne ogsaa til meg, Curry krabbe er jo fantastisk godt.
Hvis du liker skalldyr , da kommer du til å elske denne Thai oppskriften på krabbe laget med en smaksrik rød tomat - chili saus . Den smaksrike sausen blender seg godt med krabbe kjøtt. Enten frossen eller fersk krabbe ( i skallet ) kan brukes – Kongekrabbe, norsk taskekrabbe eller Snow Crab er alle deilige , mens kongekrabbe og taskekrabbe vil gi deg mest kjøtt, og er enklest å spise. Denne retten er så god , at du vil ha lystt paa mer - selv etter at du har spist deg mett ! Gjør seg som en suveren fest rett!
Prep Tid: 20 minutter
Cook Tid: 30 minutter
Total Tid: 50 minutter
ingredienser:
1 kg krabbe eller kongekrabbe, (eller nok for din gruppe eller fest) - fersk eller frossen ( hvis frosset , la det tine )
valgfritt : 11/ 2 til 2 kopper olje ( hvis frityr krabben )
4 fedd hvitløk , finhakket
1 fersk rød chili , finhakket
En tommelfinger- størrelse stykke galangal eller ingefær , skiver i fyrstikk -lignende stykker
2 ts. til 2 ss. chili saus , avhengig av hvord krydret du vil ha det
1/4 kopp ketchup eller tomatsaus
1 ss. soyasaus
3 ss. fiskesaus (tilgjengelig i høye flasker på asiatiske butikker )
1 1/2 kopp kylling kjøttkraft
1 ss. maizena , oppløst i 4 ss. vann
1 egg
3 vår /eller grønn løk , skåret i tynne skiver
2 sjalottløk, finhakket , eller 1/2 matlaging løk , hakket
3-4 ss. hvitvin eller hvit matvin
forberedelse:
Krabbe koke Tips : Med denne oppskriften kan du velge å fritere , dampe , eller bake krabben - se nedenfor for de ulike tilberedningsmetoder .
Sett en wok eller stekepanne over middels høy varme. Drypp i 2 ss. olje og virvle rundt , deretter legge sjalottløk eller løk , hvitløk, rød chili, og galangal eller ingefær . Wok 2-3 minutter , og legger en skvett hvitvin i pannen når den blir tørr .
Legg kylling buljong , chili saus , ketchup (eller tomatsaus ) , soyasaus og fiskesaus . Rør godt over middels høy til det er blandet seg godt sammen.kombinert. Sett saa til side til krabben er tilberedt .
Steke krabben ved å bruke en av metodene nedenfor. Legg kokt krabbe til saus . Ved hjelp av to store tre skjeer, spatler , eller " spader " , drei forsiktig på krabbe i sausen til den dekker krabben
Bryt egg i en kopp og kombinere det med annet banan eller cornstarch pulver oppløst i vann . Visp med en gaffel .
Tilsett egg blandingen til wok. Rør godt til å kombinere ( i eggedosisen vil tykne sausen ) . Skru ned varmen til lav , fortsetter å røre og bland i krabbe.
Gjøre en smakstest for salt og krydder , og legg til mer fiskesaus om ikke salt nok ( hvis for salt for smak , legg til en klemme av frisk lime juice ) . Hvis for krydret for din smak , tilsett litt mer tomatsaus (eller tomat juice ) .
Serveres : Bruk en tang til å løfte krabbe ut av wok og på en servering tallerken eller stor bolle . Hell sausen over og dryss med grønn løk . Serveres med rikelig med Thai Jasmine -duftende ris og servietter ( du må bruke hendene til å spise denne retten , og det kan bli rotete ) .
Flere Servering Tips : ta en noetteknekker hvis du har en, ettersom skjell kan noen ganger være vanskelig å knekke . Også , skalldyrbestikk pinner er svært nyttig for å skyve krabbe kjøttet ut av skallet . Serve denne retten med en kald pils , eller kjølt glass hvit eller rose vin . ENJOY !
Til FRITYRVERSJON krabbe :
to kopper olje i wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Test oljen ved å dyppe den ene enden av en krabbe klo i pannen . Oljen skal freses og lett boble rundt krabben ( hvis det ikke skjer , er oljen fortsatt ikke varmt nok) . Sørg for at krabben er tint og tørket før du legger den i oljen , ellers kan det sprute .
Ved hjelp av en tang , stek krabbe før skjellene blir rød ( 1 minutt eller mindre) . Du må kanskje kutte litt av bena for å passe i pannen . Stek i grupper på 4-5 ben. Vær forsiktig med å stå tilbake i tilfelle oljen spruter . Renne av på tørkepapir .
Til Steam krabbe : Place krabbe i en dampkoker , eller et dørslag satt over en gryte med kokende vann ( du må kanskje dele det opp i mindre biter ) . Damp i 7-9 minutter. Vær forsiktig så du ikke overdamp , ellers krabbe vil miste sin ømhet .
Bake krabbe : Bare pakk i aluminiumsfolie og stek ved 350 grader i 7-9 minutter ( unngå over- baking, ellers vil krabben bli gummiaktig ) .
Vel bekomme, vi blogges
No comments:
Post a Comment