Med ei kone herfra, saa maa vi vel proeve denne snart. Ingefaeren gjoer denne gryta ganske hot, saa du kan godt knipe ned paa den hvis du ikke liker det sterkt.. Denne er hentet fra Mammabrita’s matblogg - http://britasmatblogg.blogspot.se/2013/02/thailandsk-fiskegryte.html
Dette trenger du til 4:
700 g fiskefilet (torsk eller sei)
4 gulerøtter
1 bunt vårløk
1 rød chili
1/2 ts salt
1 boks kokosmelk (4 dl)
2 ss revet fersk ingefær
1 ss fiskesaus
1 ss presset limesaft
¤ Skrell gulerøttene og skjær dem i strimler.
¤ Vask vårløken og del den i strimer på langs og del dem så i litt kortere lengder.
¤ Vask og del clilien på langs. Ta bort frøene inni og hakk den ganske fint.
¤ Legg grønnsakene i en panne (som du har lokk til). Du trenger ingen smør eller olje i bunnen!
¤ Skjær fisken i mindre biter eller strimler og legg dem over grønnsakene i pannen.
¤ Strø salt over fisken. (Du ser at jeg har strødd pepper over også, men det er unødvendig. Det ligger mye peppersmak i chili og ingefær.)
¤ Visp sammen kokosmelk, fiskesaus, revet ingefær og limesaft.
¤ Hell blandingen over fisken. Av og til syns jeg at kokosmelka er litt tykk, da tilsetter jeg ca 1 dl vann i kokosmelkblandinga. Da renner blandinga lettere ned mellom fisk og grønnsaker og blir ikke liggende oppå.
¤ Sett lokk på panna. Etter at det har kokt opp lar du det stå å småkoke under lokk i 10 minutter.
Da skal fisken være hvit helt igjennom og grønnsakene være møre, men ha god tyggemotstand.
No comments:
Post a Comment