Fiskesuppe med strandkrabbe (Fra www.dittfiske.no)
Fisk som mat: Mange ser på fiskesuppe som noe komplisert eller noe du må gjøre hjemme, men fiskesuppe fungerer utmerket å tilberede på turen, bare du gidder å ta med en stor kjele.
Denne oppskriften er ganske åpen og kommer til å dukke opp i flere verianter, alt etter hvilke ingerdienser man kan plukke med seg der man befinner seg. Den er basert på fløte og fiskekraft. Denne oppskriften er laget med kraft kokt av fiskeavskjær. Når man er på tur, ikke har tid eller fiskavskjær tilgjengelig, kan man bruke fiskebuljong. Det som gjentar seg i fiskesuppene er fløte, fiskekraft og safran.
Jeg har valgt å ikke spesifisere antall gullerøtter osv da jeg mener fiskesuppe ikke er en gitt størrelse. Du bruker det du har for hånden, det du liker og til så mange du ønsker. Denne en suppa blir aldri lik den andre.
Fiskekraft
Fiskeavskjær (av flere fiskeslag hvis du har)
Løk eller purre
Sellerirot og gulrot i grove biter
Kok kraften i 20 min. Sil fra grønnsakene og fiskeavskjæret.
Kok inn kraften for å redusere vanninnholdet.
(alternativt 2-4 terninger buljong)
Ingredienser i suppa
Gulrot
Sellerirot
Vårløk
Dill
Safran, salt og pepper
Fiskefileter
Strandkrabbe
Reker
Hvetemel
Hvitvin
Fløte
Grønnsakene skjæres i tynne staver, freses blankt sammen med safranen. Tilsett litt hvetemel. Spe på med litt hvitvin, ha i strandkrabbene og fiskekraften. Smak til. Tilsett fløte og legg i fisken, la fisken trekke i 10 min. Strandkrabben setter en god smak på suppa.
Når dette er gjort kan du velge å tilsette reker, blåskjell, kreps eller annet snadder. Da er det viktig at du gjør dette rett før servering slik at rekene ikke blir seige.
PS: man blir veldig søvnig av denne suppa
Som sagt tidligere, er Berggylta en fin fisk aa koke suppe paa. Skal proeve aa lage denne naar jeg kommer hjem igjen.
Saa avslutter vi med en fiskevideo om gaarsdagens tema, Brosme
Vi blogges
No comments:
Post a Comment