Blaaskjell er godt. Eneste som er synd at store deler av vaaren og sommeren er de giftige. Sjekk paa matkontrollen side sider foer du eventuelt plukker blaaskjell selv. Ellers selges jo fine 1/2 kilo’s og kilo’s poser i butikkene. Her er du i alle fall trygg. Hvis du absolutt vil plukke selv, sjekk linken under og finn ditt distrikt
Her finner du blaaskjell varslene
Fra godfisk.no sakser vi en oppskrift.
Blåskjell med Chardonnay
- 20 minutter
Fotograf: Espen Grønli
Blåskjell med chardonnay og hvitløk passser perfekt når du skal invitere gjester, enten som hovedrett eller som forrett. Enkelt og raskt!
Ingredienser
Antall porsjoner2 kg blåskjell
0,5 stk løk
5 cm purre
0,5 stk selleri
1 ss smør
2 dl hvitvin
3 fedd hvitløk
Tilbehør
brød
Framgangsmåte
- Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Finhakk løk, purre og selleri. Ha grønnsakene i en kjele sammen med smør og tilsett blåskjell.
- Bruk sterk varme og sett på lokk.
- Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de skjellene som ligger nederst kommer opp.
- Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
- Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk. Rist kjelen og kok opp.
- Server med godt brød til.
Flere oppskrifter med blaaskjell finner du her hos godfisk.no, klikk lenken under
Lykke til, vi blogges
No comments:
Post a Comment