Monday, October 13, 2014

Ei flyndra og ein hvitting ?

Tok en tur bort med Bring containerne i går også.  Fiska en halvannen times tid.  2 fisk blei det.  Ein hvitting (Tror jeg – var litt for stor til å være sypike) og ein flatfisk som jeg er ganske sikker på var glassvar.  Var faktisk brukandes størrelse på den også.

Som navnet kan antyde er glassvaren gjennomsiktig, spesielt dersom man holder den opp mot lyset. I likhet med andre medlemmer av varfamilien er glassvaren venstrevendt, med høyresiden av kroppen vendt ned mot underlaget. Munnen er stor og utskytbar, og oversiden er oftest brun eller beige med mørkere marmoreringer. Øyesidens brystfinne er dobbelt så stor som den på blindsiden. Det nedre øye er plassert lenger frem enn det øvre.

Hvittingen lever som oftest på dyp mellom 10 og 200 meter, på sand, mudder eller blandingsbunn. Føden består av diverse fisker som sild og sil, samt krepsdyr og børstemark. Gytingen foregår i store stimer fra januar til juli, på 40-100 meters dyp. De pelagiske larvene søker ofte beskyttelse under brennmaneter. Kjønnsmodning skjer ved 2-3-årsalderen.

Maksimal vekt er noe over 3 kg, og lengde ca 70 cm.

Vi blogges

animated-fishing-image-0022

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like