Tuesday, May 19, 2015

Conch – Spesialitet paa Bahamas

Jeg er aldri redd for aa proeve noe nytt, vi er paa vei til Bahamas og der har jeg tenkt aa proeve den lokale spesialiteten, konkylie.

Den mest populaere retten er Conch Fritters - frityrestegte indbagte konkylier

Her er en oppskrift, du kan bruke all slags sjoemat i stedenfor, blekksprut, skjell, fisk, ja nesten hva du vil.  Men vaer litt forsiktig med krydderiene hvis ikke du liker sterk mat.

1 dl olje (til steking)
2 dl  hvetemel
1egg
1.5 dl melk
knivsodd cayenne pepper, etter smak
knivsodd rød pepper flak,etter smak
salt, etter smak (valgfritt)
knivsodd grov svart pepper, etter smak
2.5 dl hakket konkylie, skjell, fisk, krabbe, hummer eller crabsticks
1 loek, hakket
1/2 green paprika, hakket fint
1/2 yellow paprika, hakket fint
1/2 red paprika, hakket fint
2 stilk selleri, hakket fint
2 baater hvitloekk, hakket fint

Dipping Sauce

0.3 dl ketchup 
0.3 dl fersk lime juice, ingen ubåter
0.15 dl majones
par draaper Tabasco saus, eller
bittelitt salt, for å smake til
knvsodd sort pepper, etter smak

Varm oljen i stor gryte eller frityrgryte til 185 grader C).
I en bolle, bland mel, egg og melk.
Smak til med cayenne pepper, krydder salt, salt, pepper og røde pepper flak.
Bland i konkylie kjøtt, løk, rød og gul og grønn paprika, selleri og hvitløk.
Slipp røren av avrundede spiseskjeer i den varme oljen og stek til de er gyllenbrune.

0.3 dl er cirka 2 spiseskjeer, 0.15 dl blir dermed 1 spiseskje

VÆR FORSIKTIG!
Ta ut kurven eller med hullsleiv og renne av på tørkepapir.
Nå er tiden inne til aa lage dipping sauce I en bolle,

bland ketchup, "lime" juice, majones, hot saus, salt og pepper.
Serveres dipping saus på siden med fritters.

Enjoy!

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like