Vaaren er paa vei, man kan fiske over hele landet, proev denne, ser i alle fall fantastisk fristende ut
Fiskesuppe
◆ 300 g blåskjell ◆ 2 ss ekstra god olivenolje ◆ 1 løk ◆ 2 dl hvitvin ◆ 300 g fiskefilet, 50/50 hvit og rød fisk ◆ 2 skiver røkelaks ◆ 1 gulrot ◆ 1 fennikel ◆ 1 liten bit sellerirot ◆ 1 liten purre ◆ 2 champignoner ◆ 6 dl kremfløte ◆ 1 liter fiskekraft eller vann ◆ 100 g smør ◆ 150 g rensede reker ◆ 2 ss finhakket frisk basilikum ◆ 2 ss finhakket frisk gressløk ◆ 2 ss finhakket frisk persille ◆ salt og nykvernet pepper
Skyll, skrubb og rens blåskjellene godt i kaldt vann.
Varm olje i en stor kjele. Finhakk løk og ha i sammen med blåskjellene. Hell over hvitvin. Legg på lokk og la skjellene koke i cirka ett minutt til de har åpnet seg. Skjell som ikke åpner seg, skal kastes.
Del fisken i små terninger. Vask og skrell grønnsakene. Skjær gulrot, fennikel, selleri og purre i strimler og champignonen i skiver. Ha grønnsaksstrimlene, soppen og fløten over i blåskjellkjelen sammen med fisketerningene. Hell over fiskekraft. Kok opp og rør inn smøret. Idet suppen har kokt opp er den klar, og så tilsettes rekene og urtene rett før servering. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Nok til fire personer
Vi blogges, bon appetit
No comments:
Post a Comment