I går villle konemoren ha komla, ja ja, sjøl om det var mandag ble det laga komle med saltkjøtt og hardangerpølse. Blei ganske så brukbar middag det ja.
Og kl 1400 i går hadde seilaksen lagt i røyksyre og farve i 24 timer.Spennende. Ja både farge og konsistens så bra ut, og jeg la dem på glass. Blei 2 store og 3 små glass utav det jeg hadde laga. Den ble behørig lagt på olje og satt i kjøleskapet.
Da kvelden kom kunne jeg ikke vente lenger, ei god brødskive blei laga til og seilaksen testa. mmmmmm, knallgodt, bedre enn kjøpevarianten. Litt mildere i smaken, så jeg skal prøve å ta en halv spiseskje ekstra med røyksyre neste gang. Men jeg var godt fornøyd med resultatet.
Så 3 glass er reservert til mor, og begge brødrene mine. Så får jeg få deres dom når de kommer hjem fra ferieturen sin.
Ny porsjon er allerede i gang, 3 flotte llyr og 1 lange blei resultatet av en 2 timers tur i Husnesbukta i går, filetert og lagt i salt.
me blogges
No comments:
Post a Comment