Torsk, groennsaker og saus i en herlig blanding, kjapt aa lage til og smaker godt, kan man forlange mer ?
Antall porsjoner: 4
- 600 g torsk (fersk eller tint fisk fra frysedisken)
- 2 rødløk i båter
- 2 stor gulrot i lange staver
- 1 purre i biter
- 1 brokkoli delt i små buketter
- 1 pk sukkerterter
- 1 rød paprika - strimlet
- 2 boks hermetiske tomater
- 1 dl grønnsak- eller fiskebuljong
- 1 finhakket rød chili (fjern frø)
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 2 dl matfløte
- 4-5 ss lettrømme
- 2 ts basilikum
- Noen dråper saft fra en sitron
- Olje, salt og sitronpepper
Fremgangsmåte:
- Skjær først opp løken, og fres den i kjelen i olivenolje. Ha i gulrøtter, purre og paprika og la det surre med noen minutter til.
- Ha i hvitløk og chili og fres raskt. Så tilsettes tomatboks, buljong, salt, sitronpepper og basilikum. La det få småkoke i ca 10 min. (Sett evt på ris el poteter i mens).
- Rør inn fløte og rømme. Del fisken i passe store biter, og ha den og brokkolien over i gryta. La alt putre forsiktig i 5 min til, og så vender du forsiktig inn sukkererter og småkoker 2-3 min til.
- Tilslutt smaker du til med littegrann sitronsaft og evt ekstra krydder.
Server med brød, poteter eller ris til.
Vel bekomme
Vi blogges
No comments:
Post a Comment