Sunday, March 16, 2014

Lynkjapp og god fiskegryte

Torsk, groennsaker og saus i en herlig blanding, kjapt aa lage til og smaker godt, kan man forlange mer ?

Antall porsjoner: 4

  • 600 g torsk (fersk eller tint fisk fra frysedisken)
  • 2 rødløk i båter
  • 2 stor gulrot i lange staver
  • 1 purre i biter
  • 1 brokkoli delt i små buketter
  • 1 pk sukkerterter
  • 1 rød paprika - strimlet
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1 dl grønnsak- eller fiskebuljong
  • 1 finhakket rød chili (fjern frø)
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2 dl matfløte
  • 4-5 ss lettrømme
  • 2 ts basilikum
  • Noen dråper saft fra en sitron
  • Olje, salt og sitronpepper

Fremgangsmåte:

  1. Skjær først opp løken, og fres den i kjelen i olivenolje. Ha i gulrøtter, purre og paprika og la det surre med noen minutter til.
  2. Ha i hvitløk og chili og fres raskt. Så tilsettes tomatboks, buljong, salt, sitronpepper og basilikum. La det få småkoke i ca 10 min. (Sett evt på ris el poteter i mens).
  3. Rør inn fløte og rømme. Del fisken i passe store biter, og ha den og brokkolien over i gryta. La alt putre forsiktig i 5 min til, og så vender du forsiktig inn sukkererter og småkoker 2-3 min til.
  4. Tilslutt smaker du til med littegrann sitronsaft og evt ekstra krydder. 

Server med brød, poteter eller ris til.

Vel bekomme

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like