Thailandsk mat er ofte sterk, men du kan lage den i den styrken du vil, og til og med i Thailand kan du spoerre om aa faa den laget litt mildere hvis du har problem med sterkt krydret mat. Her kommer en meget god reke Curry fra Thailand
Karrisaus oppskriften er enkel å lage - bare røre sammen noen grunnleggende ingredienser , eller blande dem opp i en food prosessor , chopper, eller blender.
Den hemmelige ingrediensen i denne karrien er et snev av tomat i en ellers enkel gul curry , som bringer smaken opp til et nytt nivå . Ananas bitene bidrar ogsaa til dette ( fersk eller hermetisk ) pluss kokosmelk og tørr ristet kokos for en tropisk smak. Denne vil du lage igjen og igjenen. Ypperlig for et middagsselskap !
Prep Tid: 15 minutter
Koke Tid: 8 minutter
Total tid: 23 minutter
Antall porsjoner: 4 porsjoner m / ris
ingredienser:
Karrisaus :
1 boks god kvalitet kokosmelk ( vanlig eller lett )
1 stilk sitrongress, skåret i tynne skiver og hakket , eller 2-3 ts . frossen forberedt sitrongress
1-2 friske røde chili , finhakket ( eller erstatt med 1/2 til 3/4 ts. Tørket knust chili )
1/4 kopp rødløk, hakket
3-4 fedd hvitløk , hakket eller 1/ 2 ss. most hvitløk
En tommelfinger- størrelse stykke galangal eller fersk ingefær , revet eller hakket
2 ss.Thai fiskesaus + eller mer for smaken, proev deg frem
1/2 ts . reke pastat ELLER en ekstra ss. fiskesaus
3/4 ts. gurkemeie
1/2 ts . malt koriander
3 kaffir lime blader ( frossen eller fersk )
1-2 ss. brunt sukker (etter smak )
1 ss. ketchup eller 3/4 ss. tomatpuré (hvis du bruker tomatpuré, blidgjør den med en ts. sukker )
Litt sitronsaft fra en sitron / eller 1 lime
CURRY INGREDIENSER :
12-14 middels til store ferske (eller frosne) reker , skjell fjernet ( haler kan stå på , hvis ønskelig)
En liten box ananas biter (eller 1 1/2 til 2 dl friske ananas biter )
1.5 till 2 dl cherrytomater
1/3 kopp tørr ristet kokos ( se instruksjoner nedenfor)
En håndfull fersk koriander
Tilberedning:
Legg alle karrisaus ingredienser - unntatt lime blader - sammen i en food prosessor , blender , eller stor chopper og kjoer godt sammen, eller bare visp ingrediensene sammen godt.
Hell sausen i en wok eller dyp gryte på komfyren . Tilsett kaffir lime blader , og skru opp varmen til middels høy .
Rør av og til . Når sausen begynner aa koke , skru ned varmen til middels .
Tilsett ananas biter , cherrytomater og reker , bland det rundt.
La det småkoke i 6-8 minutter, eller til rekene bli rosa og ser lubne ut .
Fjern den fra varmen og sett på lokk for å holde varmen mens du gjoer klar kokos
Plasser tørr kokosmasse ( søtet eller usøtet , etter ønske) i en tørr stekepanne over middels høy varme. "Drypp i " kokosen , og rør kontinuerlig til den blir gyllenbrun og er velduftende. Overføre den til en liten bolle .
Tips: Coconut vil brenne seg lett , så pass på å fortsette aa roere mens den ristes . Ta straks fra pannen når ristet , ellers vil varmen fra kjelen vil fortsette å riste den.
Tilsett halvparten av den ristete kokosen til karrien , rør sammen.
Ta en smakstest for salt og sødme , og tilsett mer fiskesaus om den ikke er salt nok , og mer sukker hvis du ønsker det søtere . Du kan også tilsette mer frisk chili eller chili saus hvis du ønsker det sterkere
Server karrien i en bolle, dryss resten av den ristete kokosen over, samt litt frisk koriander, server med rikelig med Thai Jasmin rys og kos deg
Me blogges
No comments:
Post a Comment