Jeg har hatt oppskriften på denne en gang før, men repeterer den nå. På mandagen laga kona nemlig dette til meg med norsk krabbe. Og det var kanon godt, bedre enn den jeg fikk i Thailand. Denne oppskriften passer til 1-2 personer. Prøv det og du vil få en totalt ny smaksopplevelse av krabbe.
.
Ingredienser
* 1 stor krabbe (eller 1 1/2 kg. med mindre Mindre krabber)
* 1 hvit løk – kan utelates
* 2 kinesisk selleri – kan utelates
* 3 vårløk (vårløk)
* 1-2 friske røde 'spur' chili (eller Jalepeno paprika)
* 1/4 ts. kvernet hvit pepper
* 1 ts. Thai karri – .
* 1/2 kopp melk
* 1 ss. stekt chili paste (nam prik pao)
* 1 egg
* 2 ss. østerssaus, Mae Krua
forberedelse:
1. Kok krabben som vanlig. fjerne skallet og paven, hogge i stykker huset, og knekke klør og ben (ved å trykke med den butte kanten av en tung cleaver).
2. Varm 2 ss. olje i en stekepanne. Når det er varmt, legg i krabben og la den varmes, legg deretter til karripulver.
3. Bland melk, chili, og lime - og rør inn egget. Hell dette i pannen og tilsett østerssaus.
4. Hakk løk, selleri, ansporet chili og vårløk, legg disse til blandingen i pannen, dryss med pepper, og fortsette å blande sammen til alt er varm, legg deretter på en tallerken og server.
Me blogges
No comments:
Post a Comment