Saturday, September 7, 2013

Krabbesuppe – fra havet’s tank

Jeg fikk en hyggelig email her om dagen,

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no

Dermed kommer mer oppskrifter

Krabbe er godt, og her har jeg funnet et knippe oppskrifter paa Suppe med denne delikatessen.  Dette burde vel vaere midt i blinken ogsaa for min thailandske kone, det er jo bare aa tilsette litt ekstra Chili saa tenker jeg de faller i smak.  At kona liker krabbe viser vel dette bildet tydelig.

Photo: คุณเพื่อนกินปู

 

Fra godt.no med Lise Finckelhagen sakser vi denne

image

Slik gjør du

  1. 1. Knus krabbene med en morter eller i en solid kjøkkenmaskin. Skjær sjalottløk og purre i skiver, del hvitløken i to og tomatene i grove biter.

  2. 2. Varm godt med olivenolje i en romslig og vid kasserolle. Fres krabbeblandingen i oljen et par minutter over høy varme. Tilsett tomatpuré og resten av grønnsakene. La alt frese godt under omrøring.

  3. 3. Fyll på med kaldt vann slik at alt er dekket. Kok opp og la det småkoke / putre i 1 time. Sil kraften, press den godt igjennom en sil med en øse slik at all kraften kommer med. Kok kraften inn til cirka en tredjedel. La noen tråder safran få koke med. Smak suppen til med salt og pepper. Sil den en gang til om den virker grumsete.

  4. Pisk inn smøret og kjør suppen luftig med en stavmikser rett før servering. Server med godt brød.

Fra Klikk.no faar du denne

image

Fra Din mat sakser vi denne

Det er viktig at vi utnytter alle de muligheter som råvaren gir, og at vi nytter hele råvaren. Med krabbesuppe  gjør vi nettopp det.

 

Krabbesuppe

Ingredienser:

Foto: Gidske Stark

2 ss frisk ingefær

½ vanlig løk, hakket

1 fedd hvitløk, finhakket

½ chili, finhakket

1 ss smør

300 gram krabbekjøtt

20 cherrytomater

½ lime

1 bunt persille

0,7 l h-melk

2 ss tomatessens/tomatpuré

4 ss olivenolje

Fres chili, ingefær, løk og hvitløk i smør.

Tilsette deretter tomatessens og krabbe, ha i melk. Kok opp og la det koke i ca. ett minutt.

Kjør med stavmikser til en jevn og fin suppe.

Smak til med limesaft, salt og pepper.

Ha suppen i tallerken, legg i fem cherrytomater pr. porsjon og pynt med persille, ha på et tynt lag med olivenolje som avslutning.

 

En enda enklere variant finner du hos Toro.no med Lofoten’s fiskesuppe, men tipper enhver fiskeskuppe kan brukes :-)

image

Og til slutt, hvorfor ikke bruke strandkrabber til suppe, dette er meget populaert baade for store og smaa, la barna vaere med og fange krabber, og kok deretter suppe..

 

Strandkrabbesuppe - oppskrift

Ingredienser

1,5 kg strandkrabber
1 dl konjakk
1,5 l lys kalvekraft
2 l fløte
3 gulrøtter
2 bunter stangselleri
4 løk
3 purre
1/2 ts kajenne
4 ts paprikapulver
3 ss timian
2 hele hvitløk
1 laurbærblad
8 ss tomatpuré

Tilberedning

Knus strandkrabbene, gjerne med hammer. Sørg for å få med deg saften når den knuses.

Fres krabbene i litt olje, hell i konjakken og tenn på. Skrap godt langs bunnen mens skallene brennes av. Slå over kalvekraft til det dekker helt og kok opp. Plukk opp skallene etter at de har kokt et par minutter. Ha dem i en foodprocessor sammen med litt fuktighet og kjør til skallene er knust.

I mellomtiden finhakker du stangselleri, løk, hvitløk, purre og gulrot. Ha alt i gryten sammen med kraft, skall og krydder. Kok opp og la det trekke i 20 minutter. Sil kraften og la det koke til 1/3 gjenstår.

Tilsett 2 l fløte og kok til den tykner. Pass på at det ikke er for varmt og at fløten brenner seg. Smak til med salt og pepper og server med nybakt brød.

Naa skulle du ha en del varianter aa proeve deg paa, jeg skal nok teste ogsaa, med konemor fra Thailand, saa faar vi bare slenge i noen ekstra Chili.  Og ikke den milde du faar i norske matvarebutikker, det maa vaere de smaa roede fra Thailand, de er det skikkelig futt i :-)

Vel bekomme, vi blogges

Cooks job graphics

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like