Blaaskjell paa grill har jeg vel nevnt foer, her er enda en kjapp variant
Til 4 porsjoner:
2 kg blåskjell
0.5 dl sitronsaft
1 dl hvitvin
150 g smør
2 fedd hvitløk
2 dl hakkede urter som persille, gressløk, estragon og dill
0.5 ss finkvernet, hvitpepper
Fremgangsmåte:
Ta et stor ark med alumimiumsfolie og brett det dobbelt og form det så til en kurv.
Ha skjellene i kurven sammen med sitronsaft og hvitvin. Kjør mykt smør i en foodprosessor sammen med hvitløk og alle urtene.
Kjør sammen til et grønt smør.
Legg smøret blant blåskjellene. Brett sammen kurven med al-folie slik at posen blir ordentlig tett. Legg pakken på god varm grill og sett på lokket. Grill i fem-ti minutter til skjellene har åpnet seg og du har fått en aromatisk saus til blåskjellene.
Du kan selvfølgelig lage denne retten på en grill uten lokk. Da trenger pakken bare fem minutter lenger grilletid.
Server loff til.
Vel bekomme, ser godt ut ikke sant :-0 Maa bare proeves, men vi maa vel faa det litt varmere i vaeret foerst. Hadde grill middag i dag ombord i Patriot, det ble biff, lammekoteletter, ventepoelse og langusta :-) nam nam
Me bloggest :-)
No comments:
Post a Comment