Sunday, November 18, 2012

Torsk med kaal, ribbe og Riesling saus

Enda en oppskrift fra VG som ser meget fristende ut, i henhold til artikkelen er det en oppskrift fra Bagatelle, som boer vaere velkjent for de som har fulgt med Hellstroem, som er en av Norges absolutt beste kokker.

image

4 pers.
600-800 g torskefilet,
skinn og benfri
150 g stekt kald ribbe,
uten svor og ben
grovt havsalt
kvernet pepper
olje og smør til steking
Syrlig kål
500 g finsnittet hodekål
2 store sjalottløk
1 dl tørr hvitvin
2 ss eddik
1 ss sukker
1 ts karve
1 ts knuste einebær
2 ss ribbefett eller smør
salt og kvernet pepper
Rieslingsaus
1 stor sjalottløk
1 ss smør
2 dl tørr Riesling, eller annen
tørr og syrefrisk hvitvin
3 dl god fiskekraft, eller
mild kyllingkraft
2 dl fløte
Salt og kvernet pepper

Dryss fiskefileten med grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.

Fres finsnittet kål og finsnittet sjalottløk i ribbefett. Kålen skal bli blank men ikke stekt. Tilsett resten av ingrediensene, la kålen småkoke under lokk til den blir mør. Ta av lokket mot slutten av koketiden slik at det meste av væsken fordamper. Smak kålen til med salt og pepper. Finhakk og fres sjalottløken myk i smør i en liten kasserolle.

Tilsett hvitvin og la det koke in til ca. 1 / 2 dl. Ha i kraft og fløte og la det koke inn til ca. 3 dl. Smak sausen til med salt og pepper. For å få sausen luftig kan du kjøre den med en stavmikser rett før servering.

Krydre torskestykkene lett med kvernet pepper og stek dem i en varm stekepanne med litt olje og smør, ca. 3 -4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Fisken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

Skjær ribbestykket i jevne terninger og stek dem gylne.

Anrett stekt torsk på syrlig kål med stekte ribbeterninger og luftig saus.

Serveres med kokte eller stekte små poteter, og gjerne noen stekte eplebåter.

Vel bekomme, vi blogges :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like