Fra Bergens Tidende finner vi enda en oppskrift paa fiskekaker, med en smak av Thai, det skulle jo passe meg og kona
INGREDIENSER:
500 g seifilet
2 lime
1 ss rød curry-pasta (i)
1 egg
1 ts salt
2 ts nykvernet pepper
2 dl kokosmelk
10 sukkererter
FRAMGANGSMÅTE:
Skjær fisken i grove biter og ha den i en foodprocessor. Ha i saltet og kjør til farsen blir seig og litt klumpete.
Ha i currypastaen, pepper og egget, og kjør litt til. Bruk currypasta av thaislag, ikke indisk.
Spe så med kokosmelk, mens du kjører det sammen til konsistensen virker bra til å lage kaker av.
Skjær tynne skiver av sukkerertene, eller longbeans.
Bruk revet limeskall, eller finhakkede blader av kaffirlime. Bland det inn i farsen. (2 lime = 12 kaffirlime-blader)
Ha en blanding av olje og smør i en panne på litt over middels varme. Ha litt olje på hendene og form ganske små kaker.
Stek dem fint gylne på begge sider, og ha dem eventuelt knapt fem minutter i ovn på 140 grader etter steking.
Server med søt chilisaus – den nye folkeketchupen – og stekte grønnsaker med ris.
Stikk dem gjerne på små bambusspyd.
Tips:
* Alle råvarene, fisk, egg og alt, gjerne bollen du blander i også, må ha lav temperatur. Rett fra kjøleskapet. Hvis noe er varmt, vil farsen skille seg under steking og bli unem.
* Egentlig er de tradisjonelle metodene slik at når det gjelder kaker, skal vi bruke en gammeldags kjøttkvern og binde med potetmel, og når vi lager annen type fiskemat, som pudding, skal vi bruke foodprocessor med kniver og binde med egg. Men pytt, vi kan kombinere.
* Bare kjør på, og stek gjerne en liten prøvekake, sånn at du får sjekket krydring og konsistens, og juster deretter.
Og det var dagens blogg, hei saa lenge
No comments:
Post a Comment