Thursday, September 29, 2011

Makrellen - sommerens fighter

I sommer har jeg tatt mer makrell enn jen kan minnes, undres på om dette har med den globale oppvarmingen å gjøre.  Sei og torsk har det vært mindre med, mens lyren har vært flittig.  Broderen fikk også en horngjel på kroken i sommer, og det har jeg aldri vært med på å ta.

Men men, Makrellen.  Den er jo best på forsommeren før den ikke blir altfor feit.
Beroende på hva man bruker den til selvfølgelig..


Det er jo greitt å kunne filetere makrellen også, spesielt hvis du tenker på å bruke den slik som jeg skal prøve i morgen.  Her er videoen med filetering av makrell




Så til oppskriften
HOVEDRETT

Makrell i form

INGREDIENSER

  • 4 stk makrellfilet à ca 150 g
  • 600 g kokte poteter, ev. kokt pasta
  • 4 stk tomat
  • 1 stk liten løk
  • 0,5 bt frisk dill
  • 2 ss hakket paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts salt
  • litt pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss olje

FREMGANGSMÅTE

Sett stekeovn på 200 grader. Smør en ildfast form. Skjær poteter og løk i skiver. Hakk paprika, hvitløk og dill. Skjær tomatene i skiver.

Legg poteter, løk, dill og hvitløk lagvis i formen. Legg tomater og paprika på toppen. Pensle makrellfilètene med olje på skinnsiden.

Strø salt og litt pepper på begge sidene og drypp sitronsaft på kjøttsiden. Legg makrellfilétene over tomatene og paprikaen med skinnsiden opp.

Stekes i stekeovn på 200 grader ca 20 minutter.


Denne oppskriften er henter fra Klikk.no - linken finner du under

Ok, vi får se om det blir en fisketur i morgen, venter familiebesøk også, men dagene er fremdeles lange, og værmeldingen er også bra.  I tillegg viser nå huggtabellen godt fiske.  Vi får håpe det slår til

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like