Ellers var jeg på sykehuset i går, deretter på komlemiddag hos broderen. Og med da kuling og regn, valgte jeg heller å sitte hos han å se semifinalen til Brann, enn å gå og fiske. Vi får se i dag.
Men var jo innom Biltema på Stord, og fant noen sluker der som jeg har tenkt å prøve. 4 kystpilker til 59,- kroner. Noen som har prøvd disse ?
I tillegg fant jeg denne på Internett,
Den veier vist 31 gram, og ryktene forteller om et eventyrlig resultat ved fiske etter torsk. Den er ment å bare kastes uti og la ligge på bunn til du får fisk. Leveres i flere forskjellige farger.
Den kan kjøpes flere plasser, denne skal prøves, er det noen her i distriktet eller andre plasser som har prøvd den mottas kommentarer med takk
Er uhellet ute, og du sitter deg fast i bunnen, så er det mange triks man kan prøve for å løsne sluken. Det første man må huske på er å IKKJE slite i snøret, eller dra hardere. I alle fall ikke med en gang. For da skjer ett av fire ting. |
1.Snøret ryker.
2.Sluken løsner.
3.Om sluken er kilt imellom steiner, eller i en bergsprekk vil sluken kile seg enda mer fast.
4.Om man sitter fast i tang og tare, eller tauverk, vil sluken sitte seg bedre fast, og det sluken sitter fast i vil bare strekke seg med halingen din.
|
Her er det du kan gjøre:
Slakk snøret slik at sluken får sjanse til å skli ut av eventuell bergsprekk, eller løsne fra steinene den sitter kilt fast imellom. Rist gjerne på stangen ved å rykke så raskt du kan i snøret, så fort du kan. (Ikke slit i snøret, bare rist slik at sluken beveger seg fram og tilbake. Kroken vil da enten riste seg løs fra det den sitter fast i, eller kutte seg vei gjennom tareskogen.
Om det ikke hjelpe å riste i stangen, prøv å endre posisjonene du står i i forhold til sluken. Rist ifra alle plasseringene du prøver fra. Om du er i båt kan du prøve å rygge over og forbi plassen du satt sluken fast.
Om risting og prøving fra flere posisjoner ikke virker, er det på tide å ta hardere i. Ta tak i fiskesnøret og dra så hardt du tør uten å slite snøret. Slipp snøret slik at det spretter tilbake. Dette kan kanskje få sluken til å sprenge seg selv løs.
Siste utvei er å dra til sluken enten løsner, eller snøret ryker. Aldri surr snøret rundt håndleddet. Snøret kan skjære dype sår om du ikke beskytter deg. Surr istedet snøret rundt jakke armen, eller rundt en pinne, og hold i pinnen når du drar. For all del IKKE prøv å slite snøret med fiskestangen. Da risikerer du å knekke fiskestangen din, og for all del IKKE hold i selve stangemnet verken når du fisker, eller når du prøver å få løs sluken. Gjør du dette, får du press på stangen på en slik måte den ikke er beregnet for, og den kan knekke som en råtten kvist. Om du absolutt skal holde i stangen når du drar hardt i snøret, så la fiskestangen ligge parallelt med snøret. Dermed risikerer du ikke så knekke stangen din.
Det finnes diverse verktøy for å få løs sluker fra bunnen. Virkemåten og hvilken sluker de skal brukes på er svært forskjellig. Enkelte er beregnet på å gripe seg fast i svivelen. Desverre begrenses dette redskapet av størrelsen på svivelen, og det faktum at man må bruke svivel på slukene sine. En annen variant av slukredder er en slags ring med kroker på. Ringen klipses på snøret og følger snøret nedover til sluken. Krokene på ringen huker fast i dreggene på sluken, og man kan rykke løs sluken. Denne slukredderen virker best på wobblere og andre sluker som har mer enn en dregg. Tredje og siste versjon av slukredder, er en slags spesiallaget ring som tres på snøret, og som låser seg rundt sluken. Denne type slukredder passer kun til kastepilker, men er tilgjengelig svært effektiv på å redde denne type sluk.
.
Kommentarer mottas med takk, hei så lenge
|
No comments:
Post a Comment