Thursday, February 26, 2015

Fiskelapskaus

Konemoren og vetlo likte godt plukkfisk, og det var jeg glad for, det var en av mine barndoms favoritter.  Venninnene til konemoren likte ogsaa dette.  En annen fiskerett alle likte var Fisk med hoestens groennsaker, du finner oppskriften i bloggen noen maaneder tilbake.

Na vil jeg proeve enda en ny naar jeg kommer hjem

Til cirka 2 porsjoner
300 gram hvit fiskefilet (i terninger)
400 gram grønnsaker (jeg bruker lapskausblanding fra pose - gulrot, potet, purre, kålrot)
1 buljongterning (grønnsak- eller fiskebuljong)
3-4 dl vann
Salt
Pepper
Pinjekjerner
Gressløk

 

  1. Ha grønnsaker og buljongterning i en kjele med vann og kok i cirka fem minutter. Ha oppi fisken og la det trekke til den er ferdig (cirka 10-15 minutter avhengig av varme).

  2. Rist et par spiseskjeer med pinjekjerner i en varm stekepanne og ha oppå lapskausen. Krydre gjerne med litt gressløk for ekstra smak.
  3. Smak til med salt og pepper og ha eventuelt en klatt med rømmedressing med siden av (namnam).

 

En annen variant kommer her

 

Fiskelapskaus

(2 porsjoner)

Dette trenger du:
6 - 8 poteter
grønnsaker feks gulerot, nepe, kålrabi, kål
hvetemel,
200 - 400 g fisk,
salt og pepper.

Skrell poteter og grønnsaker feks gulrot, nepe, kålrabi, kål...... Bruk det du har. Skjær grønsakene og potetene i små terninger og la dem koke i 1o minutter. Tilsett skinn- og beinfri fisk skåret i terninger. Rist litt hvetemel (1-2 ss) i litt kaldt vann. (Bruk et lite glass med lokk). Rør dette sammen med fisken og grønnsakene slik at det blir hvit saus/suppe. Tilsett litt salt og pepper. Serveres før det blir sunnkokt

 

Vel bekomme

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like