Har du noen anelse om hva dette er, jeg kan fortelle deg saapass at det er en delikatesse i Asia. Hver dag renser or sorterer Sea Pro paa Myre 5000 kilo melke og 2000 kilo torskemager for eksport til oesten. (Melke = torskesaed)
Fiskesloet vil gi en omsetning på rundt 10 millioner kroner i år, og det som ikke eksporteres som delikatesse males opp til laksefôr. Her går ingen ting til spille.
– Det eneste vi slipper ut fra bedriften er vaskevannet. Vi utnytter 100 prosent av fisken. Det har vært myndighetene og fiskernes store drøm, og nå er det en realitet, sier Høydal.
Og det er torskesaeden som er mest populaer, den spises i Suppe i lag med mye annet godt.
I gamle dager var faktisk dette mye brukt i Norge ogsa, fylte torskemager med lever og rogn var en kjent delikatesse.
Har du proevd ? Jeg har ikke :-)
Vi blogges
No comments:
Post a Comment