Vi har hatt blaaskjell oppskrifter tidligere, men blaaskjell er alltid godt, og her kommer vi med en til :-)
Blåskjell med hvitvin og estragon
Til 2 porsjoner:
400 g blåskjell, vaskede
2 stk sjalottløk
1 dl hvitvin
1 dl kremfløte
4 dl estragon, frisk
2 ss smør
0 salt og pepper
Fremgangsmåte:
På grillen: Legg to store flak med aluminium på hverandre. Legg på blåskjell, finhakket løk og estragon. Snurp sammen, men la det bli en liten åpning i toppen. Ha i hvitvin, smør og fløte og lukk helt. Legg på grillristen i ca 5 minutter. Når skjellene har åpnet seg er maten ferdig. Smak til med salt og pepper.
På komfyren: Finhakk sjalottløken. Stek den i to minutter på middels varme i smør. Hell på hvitvin og fløte. La det koke i 5-10 minutter.
Ha i blåskjellene, sett på lokk. Kast skjellene som ikke åpner seg. Dryss over estragon, smak til med salt og pepper.
Server med brød og smør.
Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Christopher Sjuve
Vel bekomme, kos dere :-)
No comments:
Post a Comment