Monday, October 31, 2011

Ny fiskestang

Jada, så er ny fiskestang innkjoept for bruk i Nakhon Sawan, ikke testet enda men har i alle fall stanga klar.
Først var det bort og fylle bensin på scooteren, litt artig det ogsaa.  Snakker om pompe fra 50 tallet du.  Et fat med pumpe paa det er hele bensin stasjonen.


Så var det bort på sporten og kjøpe stanga, med dubb og angler pluss konemor kjøpte jaggu jigg til meg også.  Nå er den stabla på rommet til Yim og der skal den testes neste år.

For en hundrelapp kan jo den bli bra investering den, nå er vi endelig kommet oss till Hua Hin, så i dag blir det på stranda, tenker å prøve HuaHin day fishing om et par dager 

Vi blogges


Sunday, October 30, 2011

Horngjel - Janco fikk i sommer

Gjennom mange års fiske har jeg aldri vært med på å få horngjel, men i sommer klarte Jan Erik å få en på kroken ute ved Amcar klubben.  Vi hadde sett den flere ganger tidligere der ute også.

Det ikke mange vet er at den faktisk er en god matfisk, den hører til Makrell familien. Eneste som kan være litt skremmende er bena som blir grønne når den kokes. Fra Wikipedia sakser vi litt.



Horngjel (Belone belone), også kalt nebbsild, er en fisk i horngjelfamilien. Den lignermakrellgjedda, men mangler rygg og gattfinne. Horngjelens knokler er grønne, noe som skyldes det ufarlige vannholdige jernfosfatet vivianitt. Horngjel kan bli opptil 90 cm med en vekt på ca. 1kg. Den er vanlig langs fra Nord-Afrikas vestkyst og nord tilTrondheimsfjorden, opptrer også i Middelhavet. I Norge er den vanlig langs sørkysten om sommeren når den kommer inn til kyster i mai for å gyte og blir regnet for makrellensforløper. Som makrellen går den i stim, utenfor gytetiden streifer de voksne fritt omkring i det åpne hav i Atlanterhavet og Middelhavet. Den biter som oftest på sluken "Møre Silda".

Tre Horngjel tatt på garn i Sjonasommeren 2009
CommonsCommonsBelone belone – bilder, video eller lyd
Wikispecies-logo.svgWikispeciesBelone belone – detaljert artsinformasjon



Hornhjel som mat, se linken



Skitt fiske, vi blogges

Saturday, October 29, 2011

Mae Poen

Naa har jeg vart og sett fiske her i Mae Poen ogsaa, og jaggu selger de fiskeutsyr her ogsaa.  Stang og snelle for en hundrelapp.  Ikke gale.  Men de lokale bruker bare en bambusstang med en sn;rebit, og en liten dubb samt angel og makk.  Saa kanskje ferskvanns stanga hadde gaatt fint her.


Men det er ikke store fisken de faar, men skal no proeve lykken neste gang jeg er her oppe.  Det er sikkert


Og dett var dett for denne gang

Friday, October 28, 2011

Fiskeknuter og lyren, den fyren

En ny og enkel måte å gjøre den vanlige fiskeknuten fant jeg her forleden.  Følg med i videoen under


Flere tips og reportasjer, samt videoer kommer nok.  Det er bare å følge med i bloggen. En lyr som den under er ikke hverdagskost, vi får se hva fremtiden bringer.  For tiden slapper jeg av i Bangkok med kona


Det er greit å se at noen slepper den ut igjen også, men hos meg hadde den gått til fiskekaker gitt, vi blogges

Thursday, October 27, 2011

Fishing Park i Phuket

Ja, du har fått tips til mange fiskeplasser i Thailand allerede, Bangkok, Hua Hin og Pattaya.  Det finnes også i Phuket.  Følg linkene under

http://www.phuket-fishing-park.com/

http://www.fishing-khaolak.com/freshwater_fishing/sawai.html

Muligheter for både Alligator gar  (Pansergjedde som jeg nevnte hin dagen)  og andre store fisker





Kos deg, vi blogges


Wednesday, October 26, 2011

Knurr

Knurr har vi fått et par ganger i sommer, og etter tips fra en bekjent ble fisken tatt vare på og gitt til denne personen.  Jeg hadde faktisk ikke trodd at dette var noe til mat, men jeg tok feil der også.  Det blir påstått at den er god stekt.

Fra fiskipedia sakses følgende:


Finnestråler i 1. ryggfinne: 7-10
Finnestråler i 2. ryggfinne: 18-20
Finnestråler i gattfinne: 17-20
Knurren kjennetegnes på den langstrakte kroppen med beinknuter langs sidelinjen og pigger på gjellelokket. De nederste finnestrålene i brystfinnen er frie og benyttes til å gå på bunnen med. Brystfinnene når ikke frem til forkanten av gattåpningen, som sammen med beinknutene langs sidelinjen skiller den fra den beslektede rødknurren. Fargen er svært variabel, en grå og en rød variant skiller seg ut. Undersiden er lysere enn oversiden. Opp til 45 cm og 1,2 kg.

Kjøttet er hvitt og velsmakende, men knurr blir ikke brukt i utstrakt grad her til lands. I Sør-Europa blir arten markedsført i mindre mengde






Hvis du vil lese mer sjekk linken


Vanlig knurr

Knurr som mat se følgende link

Tilberedning av Knurr

Vi blogges

Tuesday, October 25, 2011

Fiske og Seafood på landsbygda

I fjor var jeg hjemme hos kona i Nakhon Sawan, en dag var vi ute på farmen deres, fisk ble fanget på gamle måten,




Med nett og det hele, fiskeren i bare underbuksa :-)

Men fangst ble det, og den ble tilberedt på gamle måten.  Spidda på pinne, og grilla over bål.  Legg forresten merke til traktoren, er noen år siden du så en slik på norske veier.


Etter en 20-25 minutt ble det servert, og det smakte fortreffelig.


Så til slutt, vær aldri redd for å prøve noe nytt, god mat finner man på de enkleste plasser og på det enkleste vis.

Vi blogges

Dagens video


Monday, October 24, 2011

Pattaya fishing park

En annen plass å prøve fiskelykken er i Pattaya, her finnes flere day fishing sentre, men den mest kjente er nok Pattaya fishing park.  Her er det også meget rimelig å prøve lykken.  Det går mest catfish, men den kan også bli bra stor.

Mer om Pattaya fishing park i linken under

Pattaya fishing park

og selvfølgelig finner man video fra dette stedet også


Ser bra ut ikke sant, vi blogges

Sunday, October 23, 2011

Torsken - en rigtig dorsk en

Før om årene brukte det alltid å slenge innom en torsk eller flere, spesielt hvis vi dro over til Tveit øyene.  I år har det vært virkelig dårlig med sorten.  Ja den eneste som er kommet opp er faktisk den kona tok over på Tveit øyene.  Omtrnet 3 kilo var den på.  Så også i Kvinnheringen at det var tatt et par ute i Dimmelsvik.  Men ellers er det det samme når jeg snakker med  andre som fisker.  Lite torsk, mye lyr og litt sei.


Man kan jo kanskje forstå med alle disse utlendingene som fisker i fjordene, eller er det andre årsaker?

Følg linken nedenfor og les at den er på den røde listen


Fra Wikipedida sakser vi følgende 

Beskrivelse

Torsken kan bli opptil 150-200 cm lang og veie opp mot 60 kg. Den kjennetegnes gjennom «hakeskjegget», som egentlig er en finne. Torsken har dessuten tre ryggfinner og to gattfinner. Farger varierer med habitatet. I havområder med mye alger får gjerne skinnet et rød- eller grønnskjær, mens fisk som lever nær bunnen eller over sandbunn gjerne blir blekgrå i fargen.
I vill tilstand vil det ta fra to til ti år til torsken er kjønnsmoden. Den gyter vanligvis i mars/april, og eggene er pelagiske (flytende i vannmassen). Klekking skjer fra to til fire uker etter befruktning, avhengig av temperaturen. Torsken gyter i såkalte 'batch', det vil si at den slipper ut porsjoner med rogn i løpet av hele gytesesongen. Den kan gyte mellom 10 og 20 slike batcher. Atlanterhavstorsken kan bli mer enn 20 år gammel.
Ordet «torsk» kommer av det gammelnorske turskr som betyr turrfiskr – tørrfisk. Det finnes to varianter av arten; såkalt vandrende oseanisk torsk og norsk-arktisk torsk, også kalt skrei, og mer eller mindre stasjonær kysttorsk.

[rediger]Utbredelse, habitat og bestand

Atlanterhavstorsken finnes i Atlanterhavet langs øst- og nordkysten av Nord-Amerika, langs kysten av Grønland og i Nordishavet, sør til Biscayabukten. Utbredelsesområdet inkluderer også havområdene rundt IslandBarentshavet, langs kysten av Norge ogSkagerrak.
Atlanterhavstorsken skilles i to hovedtyper. Kysttorsken som lever forholdsvis stasjonært i kyststrøk og nært bunnen, og den vandrende oseaniske torsken (skrei) som i større grad lever pelagisk og dypere på åpent hav. Dybder på 500-600 meter er ganske normalt og typisk, selv om den også finnes på grunnere dyp. Atlanterhavstorsken kan noen steder også finnes i brakkvann. Den trives i vann som holder 0-20 grader Celcius (som fullvoksen helst i temperaturer under 10 grader C). Den norske torskebestanden er antatt å utgjøre 25-50 prosent av totalbestanden.

[rediger]Fiske


Torsk tatt med garn nær kysten
Torskefiske har pågått langs kysten av Norge siden steinalderen. Det er kjent at sjøfarende brakte med seg tørket torsk på lange ekspedisjoner. Allerede i vikingtida eksporterte nordmenn tørket torsk til Sør-Europa, først og fremst Spania og Italia. Eksporten har pågått ubrutt gjennom mer enn 1000 år og har fortsatt stor betydning. Tørrfisken produseres i første rekke i Lofoten hvor fisket etter gytemoden skrei pågår i begynnelsen av hvert år.
Siden 1970-tallet ble torskefisket regulert i Norge. Det har imidlertid eksistert en egen Lofotlovlenge før disse reguleringene ble innført. Lofotloven regulerer fortsatt aktiviteten på innersiden av Lofoten. Hensikten er å unngå brukskollisjoner ved å definere egne områder for stående redskaper (garn og line).
Moderne regulering er begrunnet utfra risikoen for overfiske og ufornuftig beskatning. Reguleringene omfatter både fangsmengder (uttak) og fiskeaktiviteter (innsats). Torskebestanden i Barentshavet forvaltes av Norge og Russland i Den norsk-russiske fiskerikommisjonen. Norsk kvote fordeles på trålerflåten og konvensjonelle redskaper etter nøkkelen 30/70. Artsdatabanken vurderer bestanden av kysttorsk nord for Stad som truet og har ført den inn på rødlista med status EN -Sterkt truet.[3]

[rediger]Fiskeforedling

Torsk har i uminnelige tider blitt foredlet og gjort holdbar som tørrfisk. Tørr vårvind gjør arbeidet uten bruk av konserveringsmidler. I nærmere tusen år har tørrfisk blitt eksportert fra Norge til marked i Europa. Før år 1700 ble klippfisk introdusert som en alternativ metode for å gjøre fisken holdbar. Både tørrfisk og klippfisk er stadig viktige eksportartikler fra Norge til verdensmarkedet.

Torskens indre organer. 1: Leveren. 2:Svømmeblæren. 3: Rogn. 4: Blindsekker. 5:Magesekken. 6: Tarmen (litt skjult bak rognen).

Torsk i Gjesvær.



[rediger]Oppdrett

Torsk har de siste årene vært mye forsket på når det gjelder oppdrett. Her klarer man å få fram store mengder fisk (hvis man er heldig), likevel kan dødeligheten være hele 90 % opp til et gram. På yngelstadiet blir larvene først fôret med rotatorier og eventuelt artemia, før den blir tilvent en vanlig tørrfôrdiett. Etter rundt tre måneder i et klekkeri veier fisken ca ett gram, og er klar for påvekstfasen.

























Så då har vi fått sagt litt i dag også, her er dagens video, vi blogges


Saturday, October 22, 2011

Seafood, ikke Palace men topp allikevel

Når Seafood Palace er nevnt må det også nevnes at man kan ha en topp seafood opplevelse ved å gå andre plasser også.  I går var jeg og kona's familie på en Seafood restaurant litt utenfor byen.  Fin plass med restauranten bygget over et av vannene rundt Bangkok.

Vi var 12 personer, men det kom bare på 4500 bath med øl og brus for barna inkludert..  Anbefalingen ble gitt av vår faste sjåfør i Bangkok, og det ble en topp nytelse det også.  Ikke samme utvalg som på Palace men absolutt bra.



Maten ble hentet med kano og tilberedt på beste vis, og alt gikk ned, reker, skjell, østers, blekksprut og krabbe ble fortært med den største nytelese.


En lignende opplevelse i Norge hadde vel kommet på 20000 spenn minst

OK, vi blogges



Friday, October 21, 2011

Suez Kanalen

Fiske bedrives tydeligvis overalt.  For noen måneder siden gikk jeg gjennom Suez kanalen som går mellom Middelhavet og Rødehavet.  Gjennom hele kanalen så vi folk som fisket.  Vanlige fiskere som satte garn og nett, samt folk som fisket med stang

Suez kanalen ble åpnet så lenge siden som i 1869.  En av problemene med en kanal som denne når det gjelder fisk er at fisk som ikke finnes naturlig i et hav vandrer gjennom kanalen og kommer til neste hav.
Dette kan ofte føre til utrydning av naturlig forekommende fiskestammer.

Dette skjer også via ballast vann fra Skipsfarten.  Hvis et skip som kommer fra en del av verden tømmer ballast tankene i en annen del av verden, kan både muslinger og fisk følge med 

Et eksemplet på dette er USA der en spesiell karpe har invadert nesten hele ferskvannsystemet helt opp tll the Great lakes.  Mer om dette finner du på linken under, det har også¨gått flere programmer på Nat Geo Wild om dette


Se også videoen under


Så talas vi.

Thursday, October 20, 2011

Seafood Palace

Gjennom mine mange år på de syv hav har jeg besøkt noen fiske og seafood restauranter i min tid.  Det er jo mye sant i det som sies at jo kaldere vann desto bedre seafood.  Men aldri i mitt liv har jeg vært på en bedre Seafood Restaurant enn i Thailand.



Jeg var der for litt over et år siden da jeg hadde familien med ned for å møte min kone, før jeg giftet meg, og er det en plass som lever opp til mottoet sitt så er det Seafood Palace.

IF IT SWIMS, WE HAVE IT.

Seafood Palace finner du i Soi 24 i Sukhumvit Road.  Spør en hvilken som helst Taxi sjåfør og de vil kjøre deg dit.  Det er bortimot 2500 sitteplasser her, en avdeling hvor de har koselige små alkover i en liten hage også.

Når du skal bestille kommer en av kelnerne med handlevogna, og du går bortetter disken som bugner av all slagst tenkelig sjømat.  Bare pek på hva du vil ha og de legger det i vogna, når du er ferdig kommer kokkene bort til bordet og tilbereder maten ved bordet, akkurat slik du selv ber om.  Slå deg løs og prøv så mye du kan.  Det kommer på litt penger, dette er absolutt ikke av de billigste plassene i Bangkok.  Men hvis du bruker et par tusenlapper her, kan du tenke på at det hadde kommet på minst 5 ganger så mye i Norge.

Det er en opplevelse for livet



Som du kan se av bildene kjøpte vi rikelig, men jaggu klarte vi å tømme bordet gitt, prøv dette neste gang du er i Thailand, anbefales.  Video også :-)



Johnny

Wednesday, October 19, 2011

Day fishing Thailand - Bangkok

Jeg har nevnt tidligere at jeg skal ha meg en tur å fiske i HuaHin.  Det viser seg faktisk at du kan også ta day turer ut fra Bangkok til en del sjøer helt i nærheten av hovedstaden  Følg linken for Extreme fishing Thailand, og gå gjennom og se hva du fil

Extreme fishing Thailand

Flere videoer fra fiske i Bung Samran lake finner du på YouTube, her gir jeg et par av av dem til deg




Dette skal kanskje prøves, men har bare noen dager i Bangkok denne gangen, så tror nok ikke det blir Thailand fiske før i HuaHin, men vi får se :-)

Tuesday, October 18, 2011

Røyksund kanalen og Kunneseid

Ble ikke tid for fisketur i går, været var dårlig og for mange ting å gjøre, så då blir det litt mimring

En av de virkelige perlene vi har her i Hardangerfjorden for båtfolk er Kulleseidkanalen.  Man går inn med Røyksund som tidligere hadde både badeland og kafe, vannsklier og en nydelig havn i tillegg til overnattingsplasser.  Har ikke vært der på noen år nå, så vet egentlig ikke hvordan det er der lenger.




Vi var på fiskefestival for noen år siden på Lykling, og fikk hauevis med fisk.  Måtte faktisk ha med målestokk for alt som var under den størrelsen måtte settes ut igjen.  Mye artig og en flott helgetur var det.
Beklager bildene er ikke helt topp kvalitet da jeg sakset dem fra videoen som kommer under








En hver som har båt her i fjorden med overnattings muligheter bør ta seg en tur gjennom her, det er en opplevelse

Jeg har også video fra turen gjennom, 




vi blogges

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like