– Det er jo om vinteren skalldyrene smaker best. Men krabbeklør på grillen smaker så godt at jeg bare må ha det om sommeren også, sier kokken Kjartan Skjelde.
- Enkel
- 4 porsjoner
Ingredienser
- 2 kg rå krabbeklør
- 200 g smør
- 1 rød chili
- 2 ss fersk koriander, finhakket
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss hvitvinseddik
- 1/2 ts sukker
- 2 ss sitronsaft
- salt
Om oppskriften
- Type:Middag
- Anbefalt sesong:Sommer
- Hovedingrediens:Skalldyr
- Karakteristika:Grill
Slik gjør du
Pisk smøret luftig, ha i finhakket chili, koriander og hvitløk. Bland inn hvitvinseddik og smak til med sukker, sitronsaft og salt.
Knus lett store krabbeklør med en hammer, ha klørne på en glovarm grill i 5-7 minutter. Krabbeklørne er ferdige når kjøttet slipper skallet.
Vend de varme klørne i smøret og server dem med det samme.
Krabbe og grilling, med en kald pils, dagen er reddet :-)
No comments:
Post a Comment